© Rootsville.eu

Cari Ray & The Shaky Legs (US)
tiltle: Bad and Better Angels
music: country-blues
year: 2018
label: BNC
info artist: Cari Ray

© Rootsville 2018Na haar debuutalbum 'Swagger' uit 2014 is deze 'Bad and Better Angels' van Cari Ray haar nieuwste wapenfeit. Cari Ray & The Shaky Legs zijn naast Cari Ray ook nog percussioniste Dionne Ward en na deze kennismaking en duo om zonder meer richting Europa te halen. Misschie kan de producer van dee plaat er mee helpen want dat is niemand minder dan country en bluesmaster Reverend Peyton.

Het album bestaat uit een mix van country blues en ragtime dit samen met de soms krachtige samenzang tussen Cari en Dionne. Een album met daarop 11 akoestische nummers waarbij het album volledig in vintage stijl is opgenomen. Alleen de kracht van de stemmen en instrumenten. Puur storytellend weet Cari Ray je mee te nemen in haar intieme wereld op een bijzonder pure manier.

Nummers als 'What Did You Do That For' en zeker ook titeltrack 'Bad and Better Angels etaleren de fingerpicking skills van deze Cari Ray. Recent won Cari Ray nog de blues songwriting-competitie op het Smoky Mountains Songwriters Festival. Is het nu op een festival of voor een kleine club, Cari weet telkens de perfecte balans te vinden tussen energie en intimiteit. Cari Ray en Dionne Ward creëren een sound die zowel vintage klinkt als eigentijds. Mooi is ook de ballad 'House Keys' waar de bij wijlen rauwe klankkleur van Cari soms in schril contrast staat met het diep doordringende instrumentarium. Cari Ray, een entertainer pur sang en deze 'Bad and Better Angels' een album om zalig mee te onthaasten. Klasse!

tracks:

01. Sister Hey
02. I Need You
03. What Did You Do That For
04. Bad & Better Angels
05. House Keys
06. Killing You
07. Bound To
08. Midwestern Hell
09. There You Are
10. Feeling Fine
11. A Little Higher

musicians:

Cari Ray
Dionne Ward