© Rootsville.eu

Carl Solomon (US)
tiltle: Simpe Things
music: Singer-songwrtier
release date: 2018
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Carl Solomon

© Rootsville 2018


Carl Solomon wordt beschreven als "A Weaver of New Americana Tales." Na het erven van de naam van een beat poet, groeide Carl op in Brooklyn N.Y. en verhuisde later naar Baltimore. Carl's caleidoscoop van liedjes is gemaakt van zijn diverse en gevarieerde levenservaringen. Met behulp van zijn observatie en inzicht in menselijke relaties, heeft Carl unieke verhalen gemaakt van de vele mensen die hij tijdens zijn reizen tegenkwam. Solomon's liedjes bevatten afbeeldingen die je kunt zien, voelen en aanraken. Zijn herinneringen en humor brengen een verzameling prachtige liedjes tot leven die je niet snel zult vergeten!

Er zijn altijd muziek en verhalen geweest in het hoofd van Carl Solomon. Carl zat als kind rond een platenspeler die naar Aaron Copeland luisterde. Carl hoorde melodieën en verhalen. Zijn gebruik van taal, herinneringen en humor weerspiegelt de diverse facetten van de menselijke ervaring. Zijn liedjes dragen de vage echo's van verhalenvertellers. Townes Van Zandt en Bruce Springsteen.

In de afgelopen 18 jaar heeft hij een overzicht samengesteld van erkenningen en een sterke showgeschiedenis. Het blijft groeien. Hij houdt van reizen en heeft in Texas, naast het noordwesten, een extra muziekgemeenschap gevonden. 5 jaar geleden vormde Carl een groep songwriters die kosteloos songwriting en gitaarles geven aan veteranen. Hij heeft 3 zelf geproduceerde albums van originele muziek. Alles geselecteerd voor Pandora Radio. Hij heeft zojuist zijn derde album "Simple Things" uitgebracht. Mensen zeggen dat het zijn beste werk kan zijn. Carl heeft nog steeds verhalen te vertellen en liedjes te zingen.

Van de lichtjes rockende titeltrack "Simple Things" over het prachtig mooie "Coney Island" tot het afsluitende "Dreaming About You", deze Carl Solomon maakt dat je jezelf aan de speakers komt te kluisteren. Van folky nummers tot hoogstaande Americana zoals "Navajo Rain", Carl Solomon levert hier zonder meer een prachtplaat af.

tracks:

01. Simple Things
02. Hard Freeze
03. Coney Island
04. Just Like You
05. Come That May
06. Ticket to Nowhere
07. Navajo Rain
08. Always Running
09. Whistle of the Train
10. Dreaming About You

musicians:

Carl Solomon: vocals, guitar
Ji Tanzer: drums, percussion
Michael Henchman: acoustic & electric bass, backup harmony vocals
Jenny Conlee: accordion
Ron Carnes: electric guitar
Tony Furtado: banjo
Jean-Pierre Garau: keyboards
Kelly Brightwell: backing vox
Brud Gilles: additional percussion