© Rootsville.eu

Carolyn Fe (Can)
tiltle: Sugat Ko
music: blues
release date: august 01, 2018
label: Productions Carolyn Fe

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Jordan Officer

© Rootsville 2018


Met Aziatische roots verhuisde Carolyn Fe reeds op jong leeftijd met haar familie richting Canada. Wonend in een blanke en Franstalige buurt leerde ze al van kinds af aan onderhandelen en dit is altijd haar kracht gebleven. Voor ze zangeres werd was Carolyn Fe ook choreograaf en bezat ze een eigen dansschool. Ook acteren is haar niet vreemd en met 'Altera Vitae Productions' heeft ze ook haar eigen productie maatschappij. Als zangeres richtte ze de band DD Swank op en zong ze in diverse talen onder het pseudoniem 'Mama B'.

Voor mezelf is deze Carolyn Fe nog onontgonnen terrein en dwalen mijn gedachten af naar de blues van Bettye Lavette mede door het niet alledaags karakter ervan. Het is ondertussen vier jaar geleden dat deze Carolyn Fe haar vorige album 'Bad Taboo' op de markt bracht. Haar debuutalbum dateert van 2011 met het album 'Original Sin'. Ondertussen is dit collectief een vaste waarde geworden in de Montreal blues scène.

Met haar band 'Carolyn Fe Blues Collective' haalde ze al diverse prijzen binnen van 'Best Female Artist' in 2012 en werd ze genomineerd met haar album 'Original Sin' als 'Best International Release'. Op dit nieuwe album vinden we 10 nummers terug gaande van de karaktervolle opener 'One Minute To Midnight' over het rockende 'I Can't Breathe' tot het bijzonder funky 'Wanna Say We're Trough'.

'Sugat Ko' werd een album waarmee alle grenzen van de blues worden afgetast en Carolyn Fe zo haar eigen grenzen steeds komt te verleggen. Van een mix met jazz en blues op 'Nothin' Doin'' tot de intimistische en gospel gekleurde afsluiter 'Prayer' deze Carolyn Fe blijft je bekoren met haar warme en diepe stemintonatie en haar krachtige teksten.

tracks:

01. One Minute To Midnight
02. I Can't Breathe
03. Sugar
04. Jerusalem's Thorns
05. Bring You Water
06. Howzat
07. Wanna Say We're Trough
08. All That Matters
09. Nothin' Doin
10. Prayer

musicians:

Carolyn Fe
Yvan Garzon
Jean-François Hamel
Oisin Little
Brandon Goodwin

special guest:

Guy Belanger