© Rootsville.eu

Carrington MacDuffie (US)
tiltle: Kiss Make Better
music: Singer-songwriter - Folk/Pop
year: 2018
label: Indie Extreme
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Carrington MacDuffie
release date: april 06, 2018

© Rootsville 2018


Vorig jaar was er van deze Carrington MacDuffie nog de EP 'Rock Me To Mars' maar haar full CD 'Kiss Make Better' is dan eindelijk de bevestiging na haar reeks van EP's. Een volwaardig album met daarop 13 nummers waarvan de credits voor 11 ervan gaan naar deze singer-songwriter uit Austin TX. Voor 'Blues Moon' en 'Why Can't He Be You' gaan de credits respectievelijk naar Rodgers & Hart en Hank Cochran.

Met haar muziek zal het elektronische aspect wel nooit vergeten worden en ditmaal is het David Dorn die de synthesizers voor zijn rekening neemt. Carrington MacDuffie moet wel in een bijzonder romantische bui hebben verkeerd bij het schrijven van de nummers voor deze 'Kiss Make Better'. De opening en titeltrack van dit album maakt het meteen interessant want dit is een nummer met hit potentieel dat het in diverse stijlen kan gaan maken. Mijn eertse mening was 'wow' dit wordt een prachtig album voor de rootsrockers onder ons.

Geleidelijk neemt de folk-pop van deze MacDuffie aangedreven door de synts dan weer de bovenhand en met nummers als 'Hot Sun of the Summer' zou ze in de 70-tiger jaren zelfs een Debbie Harry van de troon hebben gestoten. 'Love Chased Me' heeft dan weer raakpunten met de funky kant van soulmuziek. Na het dromerige 'Rising Sun' komt er een rockende MacDuffie op het voorplan met een nummer als 'Come For Me'.

Deze 'Kiss Make Better' ligt dan toch in de lijn van haar vorige EP's waarop ze afsluit met een aantrekkelijke versie van die evergreen 'Blue Moon' uit 1934.

tracks:

01 Kiss Make Better
02 Red Kiss, Blue Halo
03 Hot Sun of the Summer
04 Over Again
05 Love Chased me
06 Why Can't He Be You (bonus)
07 Rising SUn
08 Come For Me
09 Like Sonar
10 I Let You Kiss Me
11 Didn't Wanna
12 You Are My Own Thing
13 Blue Moon

musicians:

Carrington MacDuffie: vocals
David Dorn: keys, synth
Grady Saxman: drums: percussion
Tim Galloway: guitars, sitar, ukelele
Tim Denbo: bass