© Rootsville.eu

Carter Sampson (US)
tiltle: Lucky
music: Americana - Country
release date: may 25, 2018
distribution: Continental Record Services (CRS)

info artist: Carter Sampson

© Rootsville 2018


Carter Sampson raakte in Europa bekend tijdens de 'release tour' van haar in 2016 uitgebrachte album 'Wilder Side'. Dit album stond 3de in het jaaroverzicht van de Euro Americana Charts. Daarna bleef het maar crescendo gaan met de carrière van deze uit Oklahoma afkomstige singer-songwriter. Als een volwaardige 'Okie' werd ze ook hier in Europa in de armen gesloten en nu komt op 25 mei haar nieuwe album 'Lucky' uit. Ook voor dit album zal ze uitgebreid komen te toeren in Nederland vanaf 5 tot 22 mei.

Tijdens haar Nederlandse concerten zal ze ook een 'vinyl' compilatie meebrengen van haar nummers. Voor deze nieuwe 'Lucky' schreef ze 7 nieuwe nummers maar vinden we ook covers terug zoals 'Queen of the Silver Dollar' van Shell Silverstein en ook de door haar gewaardeerde Tulsa sound met een nummer van Kalyn Fay.

Meestal vrolijke Americana nummers waarbij 'Rattlesnake Kate' tot één van mijn favoriete nummers behoort op deze 'Lucky'. Ook met opener 'Lucky' brengt ze onmiddellijk het onbedwongen gevoel ban lekker luisterende American naar ons toe. Zeker niet te missen op één van haar helaas enkel Nederlandse concerten.

tracks

01 Lucky
02 Anything Else to Do
03 Peaches
04 Hello Darlin'
05 Ten Penny Nail
06 All I Got
07 Tulsa
08 Wild Ride
09 Rattlesnake Kate
10 Queen of the Silver Dollar