© Rootsville.eu

Carvin Jones (US)
tiltle: The Big Time Souvenir
music: Blues - Bluesrock
year: 2018
label: Pasion Records

info artist: Carvin Jones

© Rootsville 2018


Carvin Jones was nog maar net in Europa en ook in ons land (concert report) en dus ook zo zijn nieuwe album 'The Big Time Souvenir'.

Carvin Jones werd geboren in Lufkin TX en staat bekend om zowat 300 concerten af te werken op jaarbasis. Het was zijn grootvader die altijd wel blues speelde die deze Carvin Jones op reeds jonge leeftijd tot de blues wist te bekeren. Hij leerde zichzelf reeds op 11-jarige leeftijd gitaar spelen. Carvin leefde in een gevaarlijke buurt en besloot op 19-jarige leeftijd naar Arizona te verhuizen en aldaar zijn muzikale carrière te gaan opstarten. In 2001 werd hij door 'Guitarist Magazine' vernoemd als één van de 50 beste gitaristen in de geschiedenis.

Carvin Jones staat met zijn 'power trio' gekend als een zeer energiek en dynamisch gitaarspeler en door zijn voorliefde van 'bluesrock' is ook een Jimmy Hendrix op zijn 'live' concerten nooit ver weg. Met ' Can't You See What You're Doing To Me' haalt Carvin Jones op deze 'The Big Time Souvenir' een oiudje van Albert King van onder het stof vandaan. Aan zijn zijde in dit 'power trio' staat de ritme sectie die bestaat uit bassist Joe Edwards en drummer Levi Velasquez.

Nog verder in de tijd volgt dan 'Highway 49' van Howling Wolf en zo lijkt het erop dat we deze 'The Big Time Souvenir' letterlijk mogen gaan nemen. Ook van die andere King is er werk te horen en deze 'Hideaway' van Freddie King is bij de bluesrockers altijd wel een dankbaar instrumentaaltje geweest net als 'Going Down'. Eentje van Don Nix maar de bekendheid ervan heeft deze toch ook weer aan Freddie King te danken.

Met 'Room With A View' nemen Carvin Jones en zijn ritme sectie enigszins wat gas terug en met 'Blue Bossa' van Kenny Dorham voegen ze er enig Latin ritme in het album. When jazz meets rock. Uit 1954 alweer wordt Lowell Fulson zijn 'Reconsider Baby' opnieuw leven ingeblazen en eruit gaan ze met SBW zijn 'Keep It To Yourself'.

Een best aangename terugblik in de blues legacy van deze Carvin Jones en zo is dit weer een 'Big Time Souvenir' voor in je collectie...

tracks:

01. Can't You See What You're Doing To Me
02. Highway 49
03. Hideaway
04. Going Down
05. Room With A View
06. Body And Fender Man
07. Blue Bossa
08. Reconsider Baby
09. Driving Wheel
10. Keep It To Yourself

musicians:

Carvin Jones: guitar, vocals
Joe Edwards: bass
Levi Velasquez: drums