© Rootsville.eu

Catfish & Cotton (B)
tiltle: Flat Tire Blues
music: Delta Blues
year: 2017
label: independent

info artist: Catfish & Cotton

© Rootsville 2018


Dat de gebroeders Borms gepassioneerd zijn door al wat met Mississippi te maken heeft, staat buiten kijf. Dit sympathieke duo afkomstig uit de Dender delta, bewijst dat men niet zwart of afkomstig uit de Delta moet zijn om een leuk potje Delta blues te toveren.

Na verschillende reizen naar het diepe zuiden van de Verenigde Staten, rijpte het idee om daar een plaat op te nemen. Het bleef niet bij het idee en de daad werd bij het woord gevoegd. Beide broers doken de Sharp Studio in Natchez in met de hulp van hun goede vriend Wes Lee.

Alles gebeurde zoals het was in “the good ol’ times”, gewoon gaan zitten en muziek maken. Geen overdubs, geen technische digitale interactie, niets. Enkel de essentie van de muziek, de emoties van het moment werden opgenomen. Gitaar, harmonica en vocals, niks meer, niks minder.

Dat resulteerde in een uitzonderlijke schijf met 8 nummers pure Delta blues in de meest originele stijl. Alle songs werden geschreven door Luc en Marc Borms, dus is het eigenlijk een pure Belgische delta bluesplaat geworden. De schijf ademt de Mississippi en men waant zich in de ruimte van een oude juke joint of in de uitgestrekte katoenvlaktes van de Delta. De geesten van de grote meesters zijn nooit ver weg te denken.

Deze plaat is een aanrader voor wie liefhebber is van het genre, werd door de broers zelf uitgebracht en is enkel te koop via hun website en tijdens de optredens.

tracks:

  1. Flat Tire Blues
  2. Wanna Be
  3. Back Door Man
  4. Catfish & Cotton
  5. Red Bird Blues
  6. Ten Two Blues
  7. Looking For My Friend
  8. Bonustrack: Back Door Man #2

musicians:

Marc Borms: gitaar & vocals
Luc Borms: gitaar, harmonica, vocals