© Rootsville.eu

Celso Salim Band (Bra)
tiltle: Mama's Hometown
music: Blues
release date: june 22, 2018
label: Wide Track Recordings
promotion: Hans Broere Promotion
distribution: Sonic rendezvous
info artist: Celso Salim

© Rootsville 2018


Voor diegene waarbij deze Celso Salim de eerste kennismaking laat jullie vooral niet afschrikken de hij een Braziliaans gitarist is. Celso Salim leeft sinds 2014 in Los Angeles Cal. en de blues is zijn voedingsbodem. Zijn vorige album ' To The End Of Time' dateert al van zo'n vier jaar geleden en dus werd het tijd om een nieuwe CD op de markt te gooien en dat gebeurt met deze 'Mama's Hometown' op 22 juni 2018.

Celso Salim werd geboren in Brazilië waar hij tijdens zijn muzikale carrière sinds 2001 reeds 5 solo albums uitbracht. Ceslo wordt algemeen aanzien als een van de beste gitaristen in zijn land en is veelvuldig te horen op de Braziliaanse blues-acts. Hij toerde ook al door Europa en deed openingen voor legendarische artiesten zoals BB King, Deep Purple en John Hammond.

Sinds zijn verhuis richting Californië won hij als de Celso Salim Band de Southern California Blues Society Battle of the Bands twee keer (2015 & 2017) en was hij met zijn band semi-finalisten bij de International Blues Challenge 2018 in Memphis, TN. Met zijn vorige album ontving deze 'CSB' geweldige recensies van belangrijke publicaties over de hele wereld.

Op dit nieuwe album vinden we 9 nummers terug waarvan er 8 nieuwe originals zijn en een versie van de gospel traditional ' In My Time of Dying'. Het album werd opgenomen in de 'Slide Away Studios' onder de supervisie van Chuck Kavooras. De mixing van deze plaat gebeurde in de 'Noho Studios' samen met Mike Hightower. Met soulvolle en energieke live-optredens presenteert de band een modern bluesgeluid. Hun muziek krijgt een heel scala aan genres...deep blue blues flavored with soul, country, jazz en classic rock.

Ook Celso's klankkleur is meer dan aangenaam en meestal krijgen de nummers een soulvolle injectie mee. De nieuwe release Mama's Hometown van de band krijgt nu al aandacht voor het feit dat twee nummers genomineerd zijn voor belangrijke prijzen. "Locked Out In Misery" is een finalist in de Blues-categorie op het International Songwriting Competiton 2018 en het titelnummer is genomineerd in de categorie R & B / Soul tijdens de Independent Music Awards 2018.

tracks:

01 Mad Dog
02 Locked Out In Misery
03 Let It Burn
04 No Need To Be Alone
05 Got To Find That Babe
06 Down The Aisle
07 Mama's Hometown
08 Best Of Luck
09 In My Time of Dying

musicians:

Ceslo Salim: guitars, dobro, vocals
Rafael Cury: vocals
David Fraser: piano, keyboards, harmony vocals
Mike Hightower: electric & upright bass, harmony vocals
Lynn Coultier: drums, percussio, harmony vocals

special guests:

Darryl Carriere: harmony vocals #2
Mo Beeks: Hammond B3 #1,4,7
Minque Taylor: harmony vocals #5,7