© Rootsville.eu

Charles Pillow Large Ensemble (US)
tiltle: Electric Miles
music: Jazz
release date: 2018
label: MAMA Records
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Charles Pillow

© Rootsville 2018


De Amerikaanse saxofonist, fluitist en componist Charles Pillow vindt zijn roots terug in Baton Rouge Louisiana. Na zijn studie aan de Loyola University volgde hij zijn Masters Degree in Jazz Studies aan de prestigieuze Eastman School of Music in Rochester, New York. Sinds hij in 1987 verhuisde naar New York, verscheen hij op meer dan 100 opnames van jazz, popartiesten zoals Frank Sinatra, Mariah Carey, Jay Z, Luther Vandross, Paul Simon, Michael Brecker, Bruce Springsteen, John Scofield, Tom Harrell, Dave Liebman , David Sanborn, om er maar een paar te noemen. Naast een actief uitvoerings- en opnameschema is hij assistent-professor jazz-saxofoon aan de Eastman School of Music.

"Electric Miles" viert de muziek van de vroege elektrische periode van Miles Davis met big band-arrangementen van klassiekers van "Bitches Brew", "On the Corner", "Jack Johnson" en "In a Silent Way". Trompetters Tim Hagans en Clay Jenkins worden vermeld als de "Miles" -stem met Dave Liebman die op "Black Satin" en "Yesternow" verschijnt. Ook met trombonist Michael Davis, Pillow on altsax en altfluit. De band wordt aangedreven door de ritmesectie van drummer Jared Schonig en bassist Chuck Bergeron. Deze band zit vol met NYC ervaren professionals en doorspekt met opkomende muzikanten.

Gelijktijdig met het 50-jarig jubileum van Miles Davis 'album Bitches Brew uit 1969, viert saxofonist, Charles Pillow de muziek van de jazzlegende in de periode 1969-72. Met de steun van zijn 17-koppige ensemble vestigt Pillow de aandacht op de muziek met jazz-stalwarts zoals Herbie Hancock, Chick Corea, Lenny White, Jack DeJohnette, John McLaughlin, Joe Zawinul, Wayne Shorter, Dave Liebman en Dave Holland. Electric Miles draait om composities van Bitches Brew, Jack Johnson en In a Silent Way - allemaal vakkundig gearrangeerd voor big band. Ter herdenking van deze baanbrekende opname wordt het Charles Pillow Large Ensemble vergezeld door speciale gastsaxofonist Dave Liebman op "Black Satin" en "Yesternow".

tracks:

01 Pharaoh's Dance
02 Bitches Brew
03 Black Satin
04 In a Silent Way
05 Sanctuary
06 Yesternow
07 Spanish Key