© Rootsville.eu

Christian Li & Mike Bono (US)
tiltle: Visitors
music: Jazz
release date: january 16, 2018
label: Tone Rogue Records
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Christian Li & Mike Bono

© Rootsville 2018


Deze "Visitors" is het debuutalbum van het duo met pianist Christian Li en gitarist Mike Bono. Na bijna een decennium te hebben samengewerkt zijn beiden bijzonder enthousiast om dit gezamenlijke album uit te geven als een aandenken aan het verleden en een blauwdruk voor de toekomst. Li en Bono brengen deze negen nummers tellende verzameling originelen tot leven met de hulp van Alex Hargreaves op viool, Chris Marion op strijkers, Dayna Stephens op saxofoon, Jared Henderson op bas en Jimmy Macbride en Lee Fish op drums.

Het album opent met "Puddles", een stuk geschreven door Bono, in een tijd waarin hij bezig was met het verkennen van snelle rechterhandstijlpatronen. Het album gaat verder met "Little Rascals" een waar testament tot het hechte muzikale rapport dat zich heeft ontwikkeld tussen dit veelgeprezen paar. Het is doordat ze mekaar door en door kennen dat de improvisaties zo goed komen te werken.

Li's "Space Invaders", een ander opvallend nummer van het album, was een onverstandig compositie-experiment waarvan de componist niet verwachtte dat het zou werken. Met de hulp van Bono en dit getalenteerde ensemble, door middel van hun bekwame improvisatie, werd de beeldtaal van het stuk duidelijker scherpgesteld dan Li ooit had kunnen voorstellen.

tracks:

01. Puddles
02. Little Rascals
03. Tango
04. Moon Over New Kent
05. Space Invaders
06. Visitors
07. Transient Light
08. Awake
09. Heart

musicians:

Christian Li
Mike Bono
Dayna Stephens
Alex Hargreaves
Lee Fish
Jimmy Macbride
Jared Henderson
Chris Marion