© Rootsville.eu

Cina Samuelson (SE)
tiltle: Sweet Mama, Elvis and Me (single)
music: country
year: 2018
label: Coul Country Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

info artist:Cina Samuelson

© Rootsville 2018


Deze opwekkende country van Cina Samuelson is enkel een single met daarop gewoonweg een A en een B side maar door de heerlijke country erop is dit bij het horen ervan de aanzet voor een vrolijke dag. How cool is that!

Haar ervaring op de 'bühne' begon toen ze amper zeven jaar oud was en zo ook reeds in aanraking kwam met 'country music. In haar tiener jaren kwam ze in contact werd ze dan ook omringd door country en later starte ze haar eigen band, 'Freetown Highway' samen met haar broer Berra Karlsson. Ze kenden heel wat succes in Zweden en wonnen in 1988 de 'Swedish Country Masters'. De band splitte en daarna speelde Cina Samuelson nog in diverse bands. In 2000 starte ze met haar eigen solo carrière en in 2004 kwam haar eerste solo album uit. Na 'From Country To Country' bracht ze in 2007 'Laugh, Love & Live' op de markt. In 2012 kwam er 'The Fast Road Home' met daarop Bobby Flores en Rayburn Anthony. Met diezelfde Flores, maar ook met Dale Watson volgde in 2014 het retro album 'Roots & Memories', een album dat uitermate goed werd ontvangen.

We kunnen alleen maar hopen dat deze 'Sweet Mama, Elvis and Me' de voorbode zal zijn van een heleboel moois. 'Sweet Mama, Elvis and Me' brengt ons onvervalste opwekkende honky tonk Bakersfield country en dus kijken we reikhalzend uit naar een nieuwe full CD. How long for the next album...we hope not a long long time

tracks:

01. Sweet mampa, Elvis and Me
02. How Long Is Forever

musicians:

Cina Samuelson: vocals
Ola Johansson: drums
Jan Ståhl: bass
Stig Lindell: keyboards
Stefan Jannson: guitars
Berra Karlsson: pedal steel
Thomas Haglund: fiddle