© Rootsville.eu

Citizen K (SE)
tiltle: III
music: Singer-songwriter
year: 2018
label: Paraply Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Citizen K

© Rootsville 2018


Met dit album met als titel "III" is er terug nieuws uit de hoek van de Zweedse getalenteerde multi-instrumentalist en songwriter Klas Qvist. Met "III" krijgen we een soundtrack met een knipoog naar de 60-tiger en 70-tiger jaren. Dit album is de opvolger van de vorig jaar uitgebrachte dubbel "Seconds Toughts" met daarop 'King Of Second Toughts'.

Klas Qvist is zijn naam waarmee deze Citizen K door het leven gaat in Zweden. Zijn muziek wordt gerelateerd met elektronische folkpop en draagt de stempel mee van pop uit de vroege 70-tiger jaren en daarmee verwijzen we graag naar Donald Fagen. Citizen K. gaat met regelmaat ook de experimentele toer.

Opener van dit album is het instrumentale "Welcome Abroad" en daarmee neemt Klas Qvist ons weer meeop een muzikale trip. Met nummers als "True Companions" en "Let This Be Love" krijgen we een knipoog richting begin periode van de "Big Four". Dit album is weerom een rollercoaster tussen sounds die we in het verleden al leerden kennen, gaande van Fleetwood Mac tot 10CC.

Met deze "III" levert Klas Qvist hier weerom zijn singature af van uitstekend Zweedse muzikant die al blijft hij in het poppy kader steken toch ook heel wat andere wegen zou kunnen bewandelen.

tracks:

01 Welcome Abroad
02 True Companions
03 Let This Be Love
04 Toolmaker’s Daughter
05 Oceans Call
06 Cancelled Flight
07 How Are You Gonna Handle It?
08 Radio Classic (No More Songs About Jetplanes, Please!)
09 Once You Had
10 Piano In The Rain
11 Beasts Of England
12 And You Danced All Night (Coda)
13 After The Fact (Encore)