© Rootsville.eu

Clementine (NL)
tiltle: Letting Go
music: Americana - Folk
release date: 2018
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Clementine

© Rootsville 2018


Het lijkt altijd wat vreemd wanneer je een nieuw album intvangt uit Zweden, komende van de Zeeuwse zangeres Clementine Volker aka Clementine. Afkomstig uit het Nederlandse Zeeland kan het ook bijna niet anders of je hebt een relatie met de zee. Ook voor "Clementine" is dit het geval als een captain's daughter. Van haar moeder leerde ze de chansons kennen maar wanneer vader na een lange tijd terugkeerde van de zee werd de nadruk gelegd op Keltische en Ierse folk. Deze Ierse folk werd zo ook haar leidraad voor wat ze later als singer-songwriter zou gaan brengen, al krijgen we ook op deze "Letting Go" een blend van jazz, blues en chanson te horen.

In 2003 bracht ze haar eerste album uit voor platenlabel Coast to Coast. Dit album werd omarmd door nationale radiostations en kreeg de naam World Album. In 2013 verscheen er het album "Special To Me", meteen ook een ode aan de Ierse muziek. Voor deze "Letting Go" ging Clementine samenwerken met producer en singer-songwriter Wyatt Easterling. De stilte tussen "Special To Me" en deze "Letting Go" ligt voornamelijk bij de reden dat ze enkele jaren in het befaamde Berklee College of Music in Boston zich ging verdiepen in songwriting.

In Amerika liep ze zo ook producer Wyatt Easterling tegen het lijf. Hij nodigde haar uit om naar Nashville te komen om in eerste instantie samen liedjes te schrijven. De samenwerking voldeed zo goed dat Easterling haar uitnodigde om in Nashville een heel album op te nemen, wat resulteerde in deze "Letting Go". Opvallend genoeg brengt ze op dit album voornamelijk nummers van anderen. De meer autobiografische nummers "That's Freedom" en "Lost Child" schreef ze in samenwerking met Wyatt Easterling.

Deze "Letting Go" werd een zeer gepolijst album dat uiteraard wordt gedragen door de mooie klankkleur van Clementine. Haar folky roots worden evenwel nooit in twijfel getrokken zeker niet met "From Monkey To Man" van de voor Clementine goede bekende Ierse folk folksinger David Donegan aka Daithi Rua wat "Rode David" betekent in het Iers. Op nummers als opener "The Swallow Song" en "Where This River Goes" krijgen we meteen een goed gevoel en is ons besluit, Clementine, One More Last...song.

tracks:

01. The Swallow Song
02. Where This River Goes
03. One More Last Night
04. 50 Years
05. That's What I Said
06. That's Freedom
07. Lost Child
08. Standing Where You Left Me
09. He's Hers
10. From Monkey To Man

musicians:

Clementine
Michael Spriggs
Mike Durham
Jim "Bevis" Hyatt
Dave Francis
Wayne Killius
Billy Nobel
Bill McDermott
Lisa Borkpop
Robby Hecht