© Rootsville.eu

Cold Tone Harvest
tiltle: After You
music: Americana - Bluegrass
release date: may 11, 2018
label: independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Cold Tone Harvest

© Rootsville 2018


Deze 'Cold Tone Harvest' vinden hun roots in 'Southeast Michigan' en ontstond uit singer-songwriter Andrew Sigworth en drummer en banjospeler Brian Williams. Pas na het toevoegen van bassist Ozzie Andrews en gitarist Tony Pace kwam dit Quatrtet in de juiste flow te zitten. Hun debuutalbum 'After You' wordt in eigen beheer uitgegeven op 11 mei 2018.

Singer-songwriter Andrew Sigworth schreef voor dit debuut 10 nummers van dit 12 nummers tellende album. Voor 'Adeline' gaan de credits naar gitarist Anthony Pace en 'Out on the Weekend' gingen ze uiteraard lenen bij Neil Young. Deze 'Cold Tone Harvest' en brengen country infused akoestische bluesgrass en folk. De sound met rijke en ook ruige baritone vocals gaat perfect in harmony met hun muzikale intenties. Geen 'whiskey songs' of hartverwarmende hymnen maar wel brave en poëtische teksten die je nog zelden tegenkomt in de folk en bluegrass middens.

Bij het ontstaan van deze 'Cold Tone Harvest' ging de voorkeur van de band uit naar de historische en eerlijke oorsprong in hun muziek. Nummers die bij het beluisteren zonder meer je herinneren aan het verleden en wat er allemaal is voorbij gegaan in je leven.

Openen doen ze met de shuffle 'Frozen Ground' een nummer wat doordrongen blijkt te zijn van slide. Na nummers als 'Out on The Water' en het intimistische 'Change' gaan ze met 'Adeline' de meer bluegrass kant op en krijgt het album ook een andere drive met zich mee en neemt schrijver en zanger Tony Pace ook het voortouw. De titeltrack 'After You' ligt songwriter Andrew Sigworth nauw aan het hart doordat het gaat om het verlies van zijn oudere broer.

Vanaf hun 'Out of The Water' tot de cover van Neil Young, deze 'Cold Tone Harvest' laten hier ons met deze 'After You' kennismaken met de fijnste Americana die je kan vinden. Meeslepend en aangrijpend dan weer in een volle bluegrass drive...

tracks:

01. Frozen Ground
02. Out on the Water
03. Change
04. Random Stance
05. Adeline
06. After You
07. Daniel
08. Stealing Roots
09. Electric Modes
10. Out on the Weekend
11. Hold On
12. Wake Me

musicians:

Andrew Sigworth: vocals, acoustic guitar
Brian Williams: drums, banjo
Ozzie Andrews: bass
Tony Pace: vocals, guitar, dobro, slide