© Rootsville.eu

Courtney Yasmineh (US)
tiltle: High Priestess and the Renegade
music: singer-songwriter
year: 2018
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

info artist: Courtney Yashineh

© Rootsville 2018


Deze Courtney Yasmineh pendelt haar leven als tussen Chicago, New York en een hutje op de heide van Minnesota en is met haar rock 'n rol geïnspireerde muziek een opmerkelijke artieste die zich wel voornamelijk in de Alt-Folk scène komt te profileren. Met multi-instrumentalist en vaste producer werd haar nieuwe album 'High Pieistess and the Renegade' ingeblikt. waarmee haar conto van albums op zeven stuks brengt.

Courntey Yasmineh is nu net meteen een gewillige volgeling maar heeft zo haar eigen regels waardoor ze soms dwars kom te liggen en daar is haar obsessie voor Bob Dylan dan weer niet vreemd aan. Op dit album vinden we 11 nummers op terug en waaruit 'Tangled Web' als eerste singel werd geselecteerd.

Het album is uitgebracht in de 'spirit' van de rock 'n rol uit de sixties met frisse en energieke nummers. Een album waarmee ze haar visie duidelijk wil laten profileren na een carrière van 45 jaar. Tijd voor wat rock 'n roll in haar leven met nummers alsof ze destijds in een andere periode zijn geschreven. Sixties rock 'n roll op 'Hey Lulu' met toch ook een vleugje grunge erin. Nummers als 'The Unknowing' en 'The Broken' maken haar tot een rockchick in de folk wereld.

tracks:

01. Tower Card
02. Hey Lulu
03. Tangled Web
04. Remedy
05. Crash and Burn
06. The Unknowing
07. Glory
08. The Broken
09. Show Me
10. Missing Us
11. Renegade

musicians:

Courtney Yashineh: vocals, guitar
James W. Anton: bass
Rob Genadek: drums, vocals, additional instruments
Omid Hatter: guitars
Kathleen Johnson: backing vocals
Germain Brooks: backing vocals