© Rootsville.eu

Curse of Lono (UK)
tiltle: As I Fell
music: Alt-rock
rerlease date: august 17, 2018
label: Submarine Cat Records
promotion: Hans Broere Promotion
distribution: Bertus
info artist: Curse of Lono

© Rootsville 2018


Na hun debuut EP uit 2016 en 'Severed' uit 2017 hebben deze vijf Londense alternatieve rockers als een behoorlijk parcours afgelegd. Recent hebben ze België nog komen te bezoeken met onder meer een concert in 'Toogenblik' in Haren en op 17 augustus komt dan hun 3de digitale registratie uit onder de noemer 'As I Fell'. Het album zal ook verkrijgbaar zijn als dubbel LP, de trend in gedachten houdend. Het album werd gedeeltelijk opgenomen in een studio in de Joshua Tree Desert.

Opener op deze 'As I Fell' is het donker getinte 'Valentine' en meteen weer een meesterstukje van frontman en levrancier van de nummers van deze 'Curse of Lono', Felix Bechtolsheimer. Dit nummer werd geselecteerd om op single te worden uitgebracht op 11 mei als voorloper van het album. 'Way To Mars' is meteen al wat luchtiger en bevinden we ons eerder in het Americana segment waar ook 'And It Shows' in thuishoort al gaat dit eerder weer over een donkere periode en het afkicken van drugs.

Dit 13 nummers tellende album (incluis de outro) bevat weerom genoeg diversiteit om talrijke muziekliefhebbers te kunnen betoveren met hun mix van Americana en Indie rock. Zeer sterk is zonder meer ' I'd Start A War For You' een nummer dat zowel ritmiek als muzikaal je zal weten te bekoren. Ook onze bier en uniefstad Leuven komt hier op dit album in de spotlights te staan al gaat het over de verhalen van Felix' grootvader die na WOII naar Leuven kwam te verhuizen en ook het tragische verhaal komt te verwoorden van de treinramp op 2 december 1954. Een ongeval waarbij 22 mensen het leven lieten en waarop ook talrijke Duitse voetballiefhebbers zaten.

tracks:

01 Valentine
02 Way To Mars
03 And It Shows
04 I'd Start A War For You
05 Kathleen
06 Blackout Fever
07 Tell Me About Your Love
08 Ass I Fell
09 The Affair
10 No Trouble
11 Leuven
12 Outro: Wenn Der Weisse Flieder Wieder Bluht

musicians:

Felix Bechtolsheimer: vocals, guitar
Joe Hazell: guitar, vocals
Dani Ruiz Hernandeze: keys, vocals
Charis Anderson: bass, vocals
Neil Findlay: drums