© Rootsville.eu

Curtus Saldago & Alan Hager (I)
tiltle: Rough Cut
music: blues
year: 2018
label: Alligator Recods

info artist: Curtus Saldago - Alan Hager

© Rootsville 2018


Met deze nieuwe van Curtis Saldago zou je misschien dadelijk aan de soulvolle blues en rhythm 'n blues gaan denken, zeker na zijn vorige uitgebrachte albums. Op deze 'Rough Cut' gaat Curtis Saldago hier samenwerking met de gitarist uit zijn band, Alan Hager.

Geen soul dit keer maar aangename akoestische Delta & country blues zoals de klassieker 'I Can't Be Satisfied' van Muddy Waters. Curtis Saldago en Alen Hager kennen elkaar al sinds 2003 maar spelen officeel pas samen sinds 2015. Dit gezamenlijk album brengt een mix van nieuwe nummers en zorgvuldig uitgekozen covers. Geselecteerd met hun gezamenlijke liefde voor de blues.

Openen doen ze met de original 'I Will Not Surrender', een nummer dat zonder enige repetitie werd opgenomen. Bij een akoestisch album staat de zuiverheid en intimiteit van de blues altijd wel centraal en op deze 'Rough Cut' is dit niet anders, zoals je kan horen op 'Depot Blues'. Een album met fingerpicking rifjes van Alan Hager en de howlin' harp van Curtis Saldago alsof ze werden opgenomen op één of anere 'front porch' in Mississippi.

Op 'Morning Train ' krijgen we als toemaatje op dit country bluesje de heerlijke samenzang met 'LaRhonda Steele', een blend van country blues en gospel. Op 'One Night Only ' gaan de heren in samenwerking met Jimi Bott op de drums en Jim Pughes aan de piano er meer tempo in brengen, alsof het een onvervalst barrelhousje bluesje betreft. Shuffles en blues...een schoolvoorbeeld hiervan op 'You Got To Move'.

Met 'Hell In A Handbasket ' voegen ze door middel van Curtis Saldago zelf op de piano een beetje ragtime aan toe. Een talkin' bluesje te noemen. Eén van mijn favoriete nummers op deze 'Rough Cut' is zonder meer original 'The Gift Of Robert Charles', een nummer waardoor een stijl als country blues zo geliefd is. Afsluiten doen ze in volledige harmonie met 'I Want You By My Side'...and yes we do!Curtis Saldago @ Gevarenwinkel 2017 (photo © Rootsville)

tracks:

01. I Will Not Surrender
02. So Near To Nowhere
03. One Night Only
04. I Want My Dog To Live Longer (The Greatest Wish)
05. I Can’t Be Satisfied
06. Too Young To Die
07. Depot Blues
08. Morning Train
09. You Got To Move
10. Hell In A Handbasket
11. Long Train Blues
12. The Gift Of Robert Charles
13. I Want You By My Side

musicians:


Curtis Salgado: vocals, harmonica, piano on #10
Alan Hager: guitars, vocal on #11

special guests:

LaRhonda Steele: vocals on #8
Jim Pugh: piano on #3
Keith Brush: bass on #5,9,13
Russ Kleiner: drums on #5,9
Jimi Bott: drums on #3
Brian Foxworth: drums on #8
Carlton Jackson: percussion on #12