© Rootsville.eu

Damon Fowler (US)
tiltle: The Whiskey Bayou Session
music: Blues
release date: 2018
label: Whiskey Bayou Records
info artist: Damon Fowler

© Rootsville 2018


Voor Damon Fowler is deze 'The Whiskey Bayou Session' zijn 7de solo albums en toch is dit een bluesman die we hier op onze podia te weinig aan bod laten komen. Desalniettemin kan deze Damon Fowler een meer dan behoorlijke CV voorleggen. Met zijn 'copains' Victor Wainwright en JP Soars toerde hij ook al rond als Southern Hospitality. Verder speelde hij ook smaen met 'The Freight Train Band' van de helaas van ons heengegane Butch Trucks. Hij werkte ook samen met namen als Gregg Allman, Johnny Winter, Jeff Beck, Little Feat, Jimmy Vaughan en Buddy Guy.


Damon Fowler (2016) photo Rootsville

De laatste keer dat ik Damon 'live' aan het werk zag was in 2016 bij 'KTBA' te Vlierden. Een niet te onderschatten gegeven is dat voor het album Tab Benoit werd gekozen als producer. Trouwens dit album werd ook uitgebracht op het label dat eigendom is van Tab Benoit. Een album met daarop 11 nummers en waarop hij bijzonder soulvol opent met 'It Came Out Of Nowhere'. Damon Fowler die afkomstig is uit Florida steekt in zijn muziek behoorlijk wat diversiteit en zo is de vette swamp blues ook nooit ver weg met 'Pour Me', of ook de sound van een Johnny Nash met diens 'Hold Me Tight'. Zijn stemintonatie herbergt een zekere heesheid maar is meer dan aangenaam om luisteren.

Funky is dan 'Running Out Of Time ' waarna hij voor een akoestische beurt kiest met 'Candy'. Afsluiter is 'Florida bay' en daarmee is deze 'The Whiskey Bayou Session' misschien wel één van Damon's betere albums te noemen.

tracks:

01. It Came Out Of Nowhere
02. Fairweather Friend
03. Hold Me Tight
04. Up The Line
05. Ain't Gonna Rock With You No More
06. Just A Closer Walk With Thee
07. Pour Me
08. Holiday
09. Running Out Of Time
10. Candy
11. Florida Baby