© Rootsville.eu

Dan Baird and Homemade Sin (US)
tiltle: Screamer
music: Rock
year: 2018
label: JCP
distribution: Proper Music

info artist: Dan Baird and Homemade Sin

© Rootsville 2018


Dan Baird kennen we uiteraard allemaal van de rock formaties "The Georgia Sattelites" en de band met enig supergroep ambitie "The Yayhoos". Beiden maakten een overstap van de 80-ties naar begin deze eeuw. Dan zelf verliet de band in 1990 voor een solo carrière met voornamelijk outlaw-country en punk achtige toestanden. Dan Baird groeide op in San Diego maar verhuisde al in zijn tienerjaren richting Atlanta. Later werkte hij dan nog samen met "The Yayhoos". Een ander spinsel van deze Dan Baird is dan een nieuwere versie van de "Satellites" en zo komen we uit bij "Dain Baird and Homemade Sin".

Bij deze "Homemade Sin" hebben ook de "Satellites Bro's" Dan en Mauro Magellan elkaar terug gevonden en wordt deze band vervoledigd met drummer Warner Hodges en bassist Sean Savacool. Dat bij rocker Dan Baird op bijna 65-jarige leeftijd het vuur nog lang niet gedoofd is kan je opmaken op het uitbrengen van alweer het vijfde studioalbum van Dan Baird & Homemade Sin, getiteld Screamer dat het vorig jaar uitgebrachte "Rollercoaster" opvolgt.

Nieuw werk dus met ook oudere co-writing partner Terry Anderson waarvan de nummers "Battleship Chains" en "I Love You Period" vroeger getuige waren. Screamer is waarschijnlijk het meest vrolijke album tot nu toe, en weerspiegelt een positieve kijk op het leven door tegenspoed, waarbij de meeste teksten werden beïnvloed door Dan's diagnoses met CLL (een agressieve vorm van leukemie) vorig jaar. Zijn gedwongen tijd op de weg tijdens het ondergaan van de behandeling en uiteindelijk allemaal duidelijk van de ziekte.

De opener 'Bust Your Heart' is een vrolijk deuntje en benadrukt door een uitgesproken smaakvolle solo van Warner Hodges.Met zijn aanstekelijke riff en prominente bas-achtergrond is 'What Can I Say to Help' een ander hoogtepunt dat je aandacht trekt, terwijl de eeuwige rock 'n roll aantrekkingskracht aanwezig is op 'You Broke It'.

Op het aanstekelijke " Something Like Love" mag zijn kompaan Warner Hodges de lead vocals ten harte nemen...pure rock 'n roll! De hernieuwde samenwerking met gitarist Warner Hodges maken dat history is repeating en wordt nu deze "Screamer" al bij velen tot album van het jaar gebombardeerd.

tracks:

01 Bust Your Heart
02 What Can I Say to Help
03 Adilyda
04 Everlovin’ Mind
05 Something Better
06 You’re Goin Down
07 Charmed Life
08 Up In Your Kitchen
09 Mister and Ma’am
10 Something Like Love
11 You Broke It
12 Good Problem to Have

musicians:

Dan Baird: vocals, guitars
Warner E. Hodges: guitar, voclas, backing vocals
Mauro Magellan: drums, percussion
Sean Savacool: bass, backing vocals
Joe Blanton: backing vocals