© Rootsville.eu

Dan McKinnon (Can)
tiltle: The Cleaner
music: blues-rock
year: 2018
label:
independent
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Dan McKinnon

© Rootsville 2018


In 2013 kwam deze Dan McKinnon zijn neus aan het venster steken met zijn debuutalbum 'As Sharp As Possible'. Meteen zag m'n bij het 'Blues Underground Network' dit als het debuut van het jaar. Vorig jaar won hij ook nog eens de Toronto Blues Society’s Talent Search en in mei van dit jaar bracht hij samen met zijn power trio het nieuwe album 'The Cleaner' uit. Dit trio bestaat naas dan McKinnon ook nog uit Peter Eratostene op bass en Michael Carbone op drums.

Onmiddellijk openent met het stevige 'Storm' is deze 'The Cleaner' een verzameling van tien nummers met rauwe, keiharde bluesrock die een eerbetoon is aan de groten van de muziek, en tegelijkertijd in de gaten houdt waar blues de komende jaren kan komen. Live-to-tape opgenomen in Canterbury Music Company in Toronto zijn Dan McKinnon meteen in hun element met soms snoeiharde rockgrooves.

Met onmiskenbare originals als Storm, King Baby, One Track Mind maar ook andere nummers met invloeden van een jonge Albert King met '17 Years' of een Junior Kimbrough met 'All Mine'. Zelfs voor Walk That Aisle van de White Stripes schreef Dan McKinnon een nieuw arrangement. ' The Cleaner' is een album dat de focus legt op moderne blues songwriting, aflsuitend op dit album met het rockende 'Wowowow'. Een huwelijk tussen garage en blues rock verpakt in een rauwe boogie.

tracks:

01. Storm
02. Walk That Aisle
03. 17 Years
04. King Baby
05. Thoughtless
06. All Mine
07. One Track Mind
08. More Than Enough
09. Til You Come Around
10. Wowowow

musicians:

Dan McKinnon: vocals, guitar
Peter Eratostene: bass
Michael Carbone: drums