© Rootsville.eu

Danny Lynn Wilson (US)
tiltle: Peace Of Mind
music: singer-songwriter - roots
release date: january 8, 2019
label: Swing Nation Records
info artist: Danny Lynn Wilson
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018

 

Met zijn nieuw album "Peace Of Mind" lijkt het erop of singer-songwriter Danny Lynn Wilson met deze verzameling van 13 rootsy nummers een rustperiode heeft gevonden na heel wat jaren "on the road" te hebben geleefd. Nummers die een geschreven zijn door de ervaringen van het leven en bijzonder intiem overkomen.

Met zijn vorige albums wist Danny Lynn Wilson heel wat 'airplay' bij alkaar te sprokkelen en het resultaat van zijn liefde voor "live" concerten. Als gevolg van de talrijke ups en downs in zijn leven kwam Danny Lynn Wildon te ontdekken dat muziek nog steeds een universele taal blijft om elkaar te raken. Zijn eerlijke benadering van het schrijven van liedjes moedigt iedereen aan dat de dagelijkse strijd de ervaring waard is die wordt vergaard als we door het leven reizen.

Nummers als "Long Way Home", "Love Only You" en "Peace of Mind" lijken alsof het simpel en eenvoudig is om mensen te bereiken met muziek, alhoewel zijn vaardigheid en eenvoud dit alles komt te overstijgen. Een album met thema's over liefde en verlangens waarbij je zonder na te denken gemoedelijk komt mee te neuriën.

Deze "Danny Lynn Wilson" werd ontdekt door Leo "Tater Red" Allred tijdens een optreden in de befaamde club van BB King op Beals Street te Memphis. De groep heeft tussen 1993 en 2000 elk jaar meer dan tweehonderd uitvoeringen uitgevoerd. Beluister deze "Peace Of Mind" en laat je wegdrijven op deze deuntjes in een waas van eerlijke ongedwongenheid. Dertien vormt hier geen ongeluk maar een reeks nummers waarbij onthaasting een must lijkt te gaan worden. Nummers die allen originals zijn van de hand van Danny Lynn Wilson.

tracks:

01. When Will The Loving Start
02. Sympathy For Your Man
03. Peace Of Mind
04. Long Way Home
05. Love Only You
06. Middle Class Blues
07. Shine Is Off
08. Arkansas Trotter
09. High Water
10. No Walls
11. Fuss ‘N Fight
12. Too Many Hounds
13. Galway Bay

musicians:

Danny Lynn Wilson: vocals, acoustic guitar
Dave Gross: electric guitar, baritone guitar, banjo, mandolin, piano,
Hammond organ, wurlitzer, harmonium, percussion, vocals (9)
Matt Raymond: upright & electric bass
Ray Hangen: drums
Greg Gumpel: resonator guitar (9, 11), vocals (9)
Sean Daly: lapsteel (2, 7, 13)
Danielle Gross: vocals (1, 4, 9)
Clare Moses: vocals (1, 13), cello (5)
Doug James: tenor sax (8), baritone sax (12)
Charles Burnham: violin (3, 6)
April Mae: washboard (10)