© Rootsville.eu

Dany Franchi (I)
tiltle: Problem Child
music: blues
release date: may 18, 2018
label: Station House Records
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
booking Europe: Good Time Booking (B) (Dani Vazzoler)
info artist: Dany Franchi

© Rootsville 2018


Dany Franchi werd in 1990 geboren in Genoa Italië en werd later al meteen tot één van de beste beloftevolle blues muzikanten gerekend. Logisch dan ook dat hij zijn geluk gaat beproeven in het land van de blues. Zijn sterke troeven zijn het bewonderingwaardig bluesy gevoel op de gitaar samen met zijn warme en soulvolle stem. In 2014 nam hij met aan zijn zijde Sean Carney het album 'I Believe' op en geloven is hij blijven doen. In 2016 en 2017 speelde hij op diverse blues festivals over de ganse wereld zoals 'Blues From The Top' in Colorado, International Guitar Fest in Texas, Blues 'n Jazz Rallye in Rapperswill e.v.a.

Begin vorig jaar besloten niemand minder dan Anson Funderburgh en Don Ritter Danny's nieuwste album 'Problem Child' te gaan producen. Het album werd opgenomen in de bekende 'Wire Recording Studio' van Stuart Sullivan in Austin TX. Anson Funderburg zou ook nog eens zijn skils als gitarist laten bewonderen op 'Back To The River' en de titeltrack 'Problem Child'. Een album met daarop 13 nummers waarvan er 10 nieuwe orginals zijn van de hand van deze Dany Franchi. Voor drie nummers ging Dany Franchi te leen bij voorgangers als Eddie Taylor, Freddie King en Willie Dixon. Het resultaat van deze 'Problem Child' is een prachtig soulvol album waarbij het authentiek karakter en het respect voor de traditie behouden bleven. Een unieke en verfrissende sound met raakpunten met blues en roots.

Opener van dit album is het soulvolle 'Back To The River'. De soul komt ook door de medewerking van de blazers sectie 'The Texas Horns' en daarmee is meteen de aandacht naar dit album al meteen aangewakkerd. De 'barrelhouse' piano van Jim Pugh eist dan al meteen een hoofdrol op in het daaropvolgende swingende ' Give Me a Sign'. Met shuffles als 'Big Town Playboy' en 'Run Around' komt hij ook aan de wensen van de doorwinterde blues liefhebber tegemoet.

De prachtige binnenkomers op deze 'Problem Child' zijn de soulvolle bluesjes 'You Don't Want Me' en 'My Only One', pracht combinaties van aangrijpende soul en blues. Omdat de opnamen toch gebeurden in Texas kan en mag enige Texas blues niet worden vergeten en zo komen we uit bij Freddie King's 'Sen-Sa-Shun'. Met 'Big Kind-Hearted Woman' maken Dany Franchi en zijn band een road trip richting New Orleans, altijd leuk om naar te luisteren. Met het afsluiten van 'Problem Child' blijven we enigszins in het diepe zuiden met deze swampy blues. Problemen heeft het beluisteren van dit album niet opgeleverd...so Dany keep up the good work!

tracks:

01. Back To The River
02. Give Me a Sign
03. Big Town Playboy
04. Real Love
05. Run Around
06. You Don't Want Me
07. Don't Steal My Time
08. Sen-Sa-Shun
09. My Only One
10. Big Kind-Hearted Woman
11. Everything Gonna Be Alright
12. Wanna Know
13. Problem Child

musicians:

Dany Franchi: vocals, guitars
Jim Pugh: piano, organ
Nate Rowe: electric & upright bass, backing vocals on #1,2
Wes Starr: drums

special guests:

Anson Funderburgh: lead guitar on #1,13
Andy T: rhythm guitar on #7
Greg Izor: harmonica on #3

The Texas Horns:

Kaz Kazanoff, John Mills & Jillie Shortel