© Rootsville.eu

Darling West (Nor)

tiltle: While I Was Asleep
music: Americana - folk
year: 2018
label: Jansen Records
release date: february 16, 2018

info artist: Bjøro Håland
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2018


Darling West is een Noorse Americana/folk formatie bestaande uit Mari Sandvær Kreken, Tor Egil Kreken en Kjetil Steensnæs met als thuisbasis Oslo. Door het uitbrengen van hun 2de album 'Vinyl and Heartache' in 2017 werd dit voor 'Darling West' plots de internationale doorbraak. Zo konden ze spelen op grote nationale en internationale festivals zoals het Americana Fest in Nashville en bereikten ze zo ook de 'country charts'. Ondertussen tourden ze ook met country-singer Sam Outlaw en niet het minst met Lucinda Williams.

De opnamen voor hun 3de album gebeurden ook vorig jaar maar de officiele release van 'While I Was Asleep' is voorbehouden voor 16 februari 2018. Op 18 en 19 vertoeft dit trio in Nederland waar ze op 18 januari zullen aantreden op 'Eurosonic 2018' in Groningen, een platform voor jonge en/of nieuwe muzikanten. Hun 'While I Was Asleep' bestaat uit 10 nieuwe nummers en geven een beeld hoe harmonieus hun mix van Americana, country en folk wel kan klinken. De soms dromerige melodieën van Tor Egil Kreken en Kjetil Steensnæs samen met de zuivere klankleur van Mari Sandvær Kreken vormen muziek in zijn puurste vorm.

Openen doen ze eerder opgewekt met het heerlijke 'After My Time'. Een nummer met perfecte samenzang van dit trio en waar Americana en folk bijzonder goed worden samengebracht. Nummers als 'Rollin' On' en 'Traveller' lijken in eerste instantie wat dromerig maar leveren die heerlijke samenzang zoals we die kennen uit de beginperiode van een Paul Simon en Art Garfunkel, it feels like slowdancing in the moonlight.

Op 'Better Than Gold', 'Ballad of an Outlaw' en 'How I Wish' laten ze duidelijk horen dat hun internationale ervaring vruchten heeft afgewerkt. Stuk voor stuk zijn alle 10 nummers kanshebbers om als single te worden uitgebracht waardoor alleen maar de kwaliteit van deze 'While I Was Asleep' kan worden weergegeven.

 

tracks:

01 After My Time
02 Rolling On
03 Loneliness
04 Better Than Gold
05 Always Around
06 While I Was Asleep
07 Traveller
08 Ballad Of An Outlaw
09 Don’t I Know You
10 How I Wish

musicians:

Mari Sandvær Kreken: vocals, mandolin, acoustic guitar, harmonica, dulcimer
Tor Egil Kreken: vocals, banjo
Kjetil Steensnæs: vocals, guitar