© Rootsville.eu

Darren Barrett (Can)
tiltle: Time For Romance: But Beautiful
music: Jazz
release date: september 26, 2018
label: DB Studios
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Darren Barrett

© Rootsville 2018


De Canadese trompettist is naast jazzmuzikant ook nog professor aan het befaamde 'Berklee College of Music' en won in 1997 de 'Thelonious Monk International Jazz Competition'. Na het afronden van de middelbare school volgde Barrett het jazz-programma in Humber College in Toronto, Ontario. Hij won de Boddington's Music Brass Award voor uitmuntendheid in prestaties. In 1986 ging Darren Barrett naar Berklee College of Music voor een volledige studiebeurs, waar hij in 1990 een BA in professionele muziek ontving. In 1993 ontving hij een MA in Jazz Performance en in 1995 een MS in muziekeducatie van Queens College. was daar dat hij onder invloed kwam van Dr. Donald Byrd, die als van een vaderfiguur werd voor de jonge trompettist.

Zijn zoektocht naar een doctorsgraad werd onderbroken door een speciaal programma dat werd ontwikkeld bij het Thelonious Monk Institute of Jazz Performance, aan het New England Conservatory of Music. In 1997 behaalde Barrett een Diploma in Jazz Performance van het Thelonious Monk Institute. Barrett bracht in 1999 zijn eerste album 'First One Up'uit als bandleider, gevolgd door Deelings in 2001, The Attack of Wren: Wrenaissance Volume 1 in 2004, en A Very Barrett Christmas in 2011. Onlangs heeft hij 'Energy In Motion' uitgebracht.

Op deze 'On Time for Romance: But Beautiful' maakte Barrett van de melodieën zijn eerste prioriteit. Voor verdere inspiratie luisterde hij naar de grote vocalisten, zoals Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Billie Holiday. Barrett's heldere toon en melodisch spel worden aangevuld door zijn creatieve gebruik van elektronica en samples.

Van de acht nummers op 'Time For Romance: But Beautiful' is vooral de opener "Con Alma" van invloed. Darren was verheugd om 'Con Alma' op te nemen en te wijden aan de geweldige Dizzy Gillespie. Voor Barrett was Dizzy een genie en hield hij van de manier waarop hij Afro-Cubaanse, Caribische en Braziliaanse ritmes met jazz doordrenkte. De track beschikt ook over speciale gast Kurt Rosenwinkel. De toevoeging van de Mexicaanse percussionist Judy Barrett voegt een extra mate van rijkdom toe aan het deuntje.

tracks:

01 Con Alma
02 Invitation
03 The Touch Of Your Lips
04 Ugly Beauty
05 Nica's Dream
06 But Beautiful
07 Everything Happens To me
08 Every Time We Say Goodbeye

musicians:

Darren Barrett: trumpet
Takeru Saito: piano
Youngchae Jeong: bass
Daniel Moreno: drums.

Santiago Bosch: keys, syntz
Judy Barrett: percussion
Kurt Rosenwinkel: guitar
on #01