© Rootsville.eu

David Gerald (US)
tiltle: N2U
music: Bluesrock
release date: april 20, 2018
label: David Gerald Enterprises
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: David Gerald

© Rootsville 2018


Bijna kon je stellen dat deze David Gerald doo rhet Delta virus werd bevangen ware het niet dat zijn ouders richting Detroit kwamen te verhuizen om zo voor zichzelf en hun 11 kinderen een betere toekomst te verzekeren. Die kinderen daar was deze David Gerald eentje van. Als tiener begon hij zichzelf gitaar te leren en werd geïnspireerd door de rockgeneratie van de 80-ties.

Na een periode van ups and downs begon hij ook noodgedwongen covers te spelen van namen als BB en Albert King. Ook SRV behoorde tot zijn muze. Als prille twintiger begon David Gerald met het componeren van eigen nummers en bracht in 2009 zijn debuutalbum 'Hell and Back' uit, een album dat behoorlijk goede recensies kreeg.

Is het nu blues of bluesrock, in ieder geval wordt zijn muziek ook beïnvloed door soul. Zijn nieuwste album 'N2U' werd zopas uitgegeven en telt 10 nummers. Acht van deze nummers zijn eigen originals die in een studio werden opgenomen. De twee anderen zijn 'live' recordings, covers van 'Willie The Wimp'...and his Cadillac coffin, eentje van Stevie Ray Vaughan. De tweede cover betreft hier 'Hug You Squeeze You' van JLH.

Stevig rocken openen doet David Gerals op zijn nieuwste met 'Don't Wanna Fall in Love'. Bluesrock pur sang en dit geldt ook voo de titeltrack. Al steekt hij in 'N2U' een flinke dosis funk. Zowel in de cover van JLH als zijn eigen original 'Do It All Again' wordt er door David een behoorlijke portie Texas blues in verwerkt. Ook 'Willie The Wimp' refereert naar SRV net als 'Baddest Girl in Town'. In een fusion van soul en jazz krijgen we dan 'Things I Wanna Do' te beluisteren en wie dacht dat het afsluitende 'You Belong to Me' een ballad zou zijn, zit goed fout. Een stevig statement deze 'N2U' van David Gerald.

tracks:

01. Don't Wanna Fall in Love
02. N2U
03. Hug You Squeeze You (Live)
04. Do It All Again
05. Willie the Wimp (live)
06. Baddest Girl in Town
07. State of Emergency
08. Things I Wanna Do
09. Need You Like Now
10. You Belong With Me