© Rootsville.eu

David Massey (US)
tiltle: Late Winter Litght
music: Americana - Country
release date: 2018
label: Poetic Debris Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: David Massey

© Rootsville 2018


Buiten een excellent singer-songwriter is deze David Massey in het dag dagelijkse leven ook nog partner van een advocatenkantoor in Washington DC. Hij speelde al meer dan 15 jaar gitaar alvorens hij voor zijn zus het nummer "Susie Came Home" schreef. Door het schrijven van "The Drunken Letter" dat David schreef daags na "Memorial Day" in 2011 kreeg hij zoveel positieve reacties wat resulteerde in 3 onafhankelijk uitgebrachte albums. "Blissful State of Blue" in 2004, "So Many Roads" in 2009 en "Until the Day Is Done" in 2015.

David Massey is een excellent story-teller en mag zich zonder meer plaatsen in het rijtje van beroemdheden als John Prine en James McMurtry. Zijn muziek is een mix van diverse stijlen die dan allen weer onder de noemer "Americana" kunnen worden samen gebracht. Nummers die ook een zekere verscheidenheid aan de dag komen te leggen van country rock tot hemelse ballads.

Deze "Late Winter Light" is de opvolger van "Until the Day Is Done" uit 2015 met daarop 9 nummers en enkel op "Just Another Day" zijn de lyrics geschreven door Sara Leibman. In zijn aanwezigheid tijdens de opnames waren er ook alvast zijn vrienden Jay Byrd en producer en bassist Jim Robeson.

"Late Winter Light" is een sober maar zonder meer warm en teder opgenomen album, het werk van een troubadour waarbij muziek pas op de tweede plaats komt en dan kunnen we als spijtig beschouwen. Op dit album denkt David met "Hanging On For the Holidays" ook aan de kerstperiode met een jingel bells als intro waarna dit nummer ontaard in een pracht van een Americana nummer. Mooi zijn ook alvast de accordeon en banjo mijmeringen op "Rio Lagarto".


tracks:

  1. Just Remain
  2. Rio Lagarto
  3. Blend Into Blue
  4. Come On By
  5. Late Winter Light
  6. Nothing
  7. Hanging On For the Holidays
  8. Just Another Day
  9. Same Old (New) Song

musicians:

Jau Byrd
Helen Hausmann
David Massey
Zan McLeod
Casey O'Neil
Jim Robeson
Jaime Santiago
Eric Selby
Bill Straks
Fred Travers