© Rootsville.eu

David Vest (US)
tiltle: David Vest
music: piano blues
release date: april 20, 2018
label: Cordova Bay Records

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Davis Vest

© Rootsville 2018


Deze David Vest werd in 1943 geboren in Huntsville AL. en groeide op in Birmingham nabij Tuxedo Junction. Door toedoen van een platencontract bij Cordova Bay Records leeft hij meestal in Canada en dat is ook waar dit nieuwe 'selftitled' album is opgenomen. Zijn eerste concert speelde David Vest toen hij amper 14 jaar oud was en begon een professionele carrière sinds 1957. In de 60-tiger jaren speelde hij 7/7 in de 'Pappy's Club' met 'Jerry Woodard & The Esquires'. Op nieuwjaarsdag 1962 opende hij al voor Roy Orbison. Hij speelde met zijn band bij Big Joe Turner en Floyd Dixon en was ook te horen bij de rockabilly band 'Bill Black's Combo'. Later werd hij ook de co-bandleider bij Paul DeLay. David Vest behaalde diverse prijzen, voornamelijk in Canada zoals de 'Maple Blues Keyboard/Piano Player of the Year'. In 2003 bracht hij zijn album 'Way Down Here' uit en zijn in 2014 uitgebrachte 'Roadhouse Revelation' haalde onmiddellijk de nationale charts.

Nu op 20 april wordt bij 'Cordova Bay Records' zijn nieuwe 'selftitled' album uitgebracht. Op dit album werkte hij samen met zijn oude vriend van bij Paul DeLay, gitarist Peter Dammann. Verder ook nog de ritme sectie Ryan Tandy (upright bass) en Billy Hixks (drums). De rij wordt gesloten door Tom Bowler die ook de huidige gitarist is in David Vest's band.

Tien nummers op deze 'David Vest' waarbij ze openen met het jazzy aanvoelende 'Some Old Lonesome Day'. Heerlijke laidback piano blues. Meer uptempo is dan 'Genevieve', een nummer waarop de piano van David West eerder op de achtergrond treed door het doordringende gitaarrifje. Met 'Party In The Room Next Door' krijgen we dan David Vest ten voeten uit, swingend en wervelend over de black & white keys. Pure boogie woogie en rock 'n roll.

Met 'Crocodile' lijkt het of we in New Orleans zijn aangekomen daar waar David Vest op 'Leak In This Old Building' ouderwetse rock 'n roll naar de bovenhand haalt geïnspireerd door gospel. Boogie woogie dan maar weerop 'Gotta Travel On' en een footstompin' piano bluesje op 'Decolonize Yourself'. Afsluiten doet David Vest hier zeer ingetogen met het nummer 'Lomax' waarmee hij ons nog maar eens komt aan te tonen welke toppers er ginds in Canada huizen...

tracks:

01 Some Old Lonesome day
02 Genevieve
03 Party In The Room Next Door
04 Crocodile
05 Leak In This Old Building
06 What's The Matter Now
07 Gotta Travel On
08 Decolonize Yourself
09 Renoviction Man
10 Lomax

musicians:

David Vest: piano, vocals
Billy Hicks: drums
Ryan Tandy: upright bass
Tom Bowler: guitar
Peter Dammann: guitar