© Rootsville.eu

Dayna Kurtz with Robert Maché (US)
tiltle: Here vol.2
music: Singer-songwriter
year: 2018
label: Kismet Records
release date: january 26, 2018

info artist: Dayna Kurtz
promotion: Salmon Bookings (Jan Muylaert)

© Rootsville 2018


Na het vorig jaar uitgebrachte 'Here vol.1' van Dayna Kurtz samen met gitarist Robert Marché hoefden we niet al te lang te wachten op de opvolger met de logische titel 'Here vol.2'. De samenwerking met de uit New Jersey afkomstige singer-sonwriter en Robert Marché van de rock band 'Continental Drifters' werpt zonder meer vruchten af. Een collaboratie van een zeer krachtige en mooie stem met akoestisch snarenwerk die ons mee neemt naar de heerlijke Nashville periode maar ons ook doet weg mijmeren naar de New Yorkse 'Tin Pan Alley' songwriters. Een samenwerking die zelfs tot stand kwam in de Lage Landen en waardoor de albums ook in Europa werden opgenomen.

Bij het beluisteren van deze 'Here vol.2' wordt je meteen opgeeist door de krachtige diepe 'howlin' voice' van Dayna Kurtz en zou je haast gaan vergeten dat het hier 'live recordings' betreft. De album vol.1 en vol.2 bevatten werk uit de diverse perioden in haar carrière en zijn meestal eigen geschreven nummers. Dyana Kurtz toerde onder meer met Elvis Costello, Dr. John, Rufus Wainwright, Mavis Staple en The Blind Boys of Alabama en wanneer je deze namen in acht neemt kan het ook niet anders of er zit een behoorlijke dosis soul in haar. Ze noemt zichzelf een 'Outlaw' iets wat haar in haar thuisland niet in dank werd afgenomen.

Met enkel 8 nummers weten Dayna Kurtz en Robert Maché je haast volle drie kwart uur te boeien met intense en soms diepgaande songs. Openen doen ze hier met 'Another Black Feather' en met deze original kan je het haast niet vatten dat ze de desbetreffende zaal zo stil ktijgt dat je een speld hoort vallen. Nummers als 'You're Not What I need' brengt ze in zulk een intieme en eerlijke sfeer dat je zowat alles wat ze brengt in alle eerlijkheid ook wil geloven. Op 'It's How You Hold Me' neemt Nashville het over alsof we're easy swaying in the moonlight.

Op een of andere benefiet in Nashville waren de artiesten verplicht een Tom Waits nummer ter brengen en daar bracht Dayna Kurtz het afsluitende 'Talking At The Same time', eentje dat de meester zelf schreef samen met zijn echtgenote Kathleen Brennan. ga zeker eens luisteren naar één van de concerten in ons land en laat je meeslepen, door de intieme, warme en soulvolle stem van deze Dayna Kurtz.

concert data België

CC De Breughel donderdag 01 maart 2018
Kultuurschuur Wetteren: zaterdag 03 maart 2018
De Kern Wilrijk: zondag 04 maart

tracks:

01 Another Black Feather
02 Somebody Leave a Light on
03 You're Not What I Need (But You're All That You Want)
04 Monroe
05 It's How You Hold Me
06 Reconsider Me
07 Venezuela
08 Talking At The Same Time

musicians:

Dayna Kurtz: vocals, guitar
Robert Maché: guitar, mandoline