© Rootsville.eu

DC Snakebuster (OMB)(B)
tiltle: Seltitled
music: Rock 'n Roots
release date: 2018
label: independent
info artist: DC Snakebuster
booking: mail

© Rootsville 2018

 

Frank Declercq AKA 'DC Snakebuster' is een one-man-band die ik een paar jaar geleden op 'Klakson Blues' een eerste keer aan het werk heb kunnen zien. Gewapend met enkel een bassdrum, een snare, een slidegitaar, en een neckrack met bluesharp wil hij 'de helden' van vroeger alle eer aan doen. De blues fanaten hebben hem links en rechts al wel eens kunnen aanschouwen want zo speelde hij al heel wat concerten dit jaar en was hij ook te zien en te horen op BE-Mine Blues en wist ook met veel overgave te campinggasten te entertainen op Swing Wespelaar van de zomer.

Zijn sterkte is dat hij de klassiekers uit de blues, rock en roots scène zijn eigen twist komt te geven dat het gans de tijd verteerbaar blijft en nooit of nimmer gaat vervelen. Er zit genoeg diversiteit in zijn nummers gaande van Canned Heat over J.J. Cale naar Muddy Waters. Deze DC Snakebuster heeft nu zijn eerste full CD ingeblikt in de gerenommeerde "Studio Fandango" onder de deskundige leiding van Dirk Lekenne. Met een fraaie coverfoto brengt DC Snakebuster op dit selftitled album 11 nummers en dit in een zijn gekende ingetogenheid zonder de ons gekende noise die we kennen van de One-Man-Bands te willen overtreffen.

Op deze fraaie CD opent DC Snakebuster met een eigen arrangement op Canned Heat hun million seller "On The Road Again". Deze blues 'n drivin' boogie werd door Bob 'The Bear' Hite en Alan 'Blind Owl' Wilson uitgebracht in 1967. Hier onder de tonen van de basdrum, slide en harp. Vervolgens schakelt Frank vlotjes over met Willie Dixon's in 1954 geschreven "I'm Ready", en zo neemt DC Snakebuster plaats in het illustere rijtje van covers van deze Muddy Waters hit.

Het al Dirk Lekenne in "Studio Fandango" als muziek in de oren hebben geklonken dat DC Snakebuster ook werk selecteerde voor zijn album van Tulsa man J.J. Cale met diens "Crazy Mama". Terug uit een andere era krijgen we van Jimmy Reed diens "Big Boss Man". Opmerkelijk is ook dat DC Snakebuster New Wave in zijn eigen rock 'n roots doet samen smelten met Depeche Mode hun "Personal Jesus".

Met "Alabama Train" van Louisiana Red haalt hij hier op dit album een bijna vergeten klassieker vanonder het stof vandaan. "I Got My Mojo Working" van Preston 'Red' Foster krijgen we hier een ambiance nummer voorgeschoteld dat het altijd wel doet, is het nu in de geest van een groep of zoals hier als een OMB. Ook de rhythm 'n blues klassieker "Hi-Heel Sneakers" doet het hier in de versie van DC Snakebuster swingen. Afsluiten doet hij op zijn full CD met de footstompin' "Baby Please Don't Go" van Big Joe Williams uit 1935. Do I Have To Say More?

tracks:

01 On The Road Again
02 I'm Ready
03 How Many More Years
04 Crazy Mama
05 Big Boss Man
06 Personal Jesus
07 I Wish You Would
08 Alabama Train
09 I Got My Mojo Working
10 Hi-Heel Sneakers
11 Baby Please Don't Go

musicians:

DC Snakebuster: vocals, all instruments