© Rootsville.eu

Deb Rhymer (Can)
tiltle: Don't Wait Up
music: Blues
release date: 2018
label: DK Records
info artist: Deb Rhymer

© Rootsville 2018


Deb Rhymer werd geboren groeide op in Victoria, British Columbia en maakte haar debuut als zanger op 17-jarige leeftijd met de rockband Hostage. In 1997 begon ze aan de frontlinie van de bluesgroep No Fixed Address. Bekend om haar dynamische stem en unieke bluesy-stijl, heeft Deb de gelegenheid gehad om met enkele van de beste muzikanten van Victoria te werken. Haar 'selftitled' debuut album werd in 2006 uitgebracht en kreeg uitstekende recensies. Deb is al vele jaren te zien in het R & B Fest, Vancouver Island Blues Bash en vele lokale clubs. De Deb Rhymer Band organiseert ook elke zondagmiddag de jam van Sunday Blues Services.

Deb Rhymer brengt de Blues met een zwoel, uptown West Coast-geluid. Op basis van de klassiekers, van de hoogtijdagen van de Chicago-shouters tot de sterke songwriting-vrouwen van de hedendaagse North West-bluescène, levert Deb een funky, soulvolle en verfijnd bluesbrouwsel. Deb is ook een van de oprichters van de Victoria Blues Society.

Met een mix van eigen originals en enkele opmerkelijke covers brengt deze Deb Rhymes met haar band hier 10 nummers samen op deze 'Don't Wait Up' openend met de stevige shuffle 'Heartache And Trouble'. Vervolgens krijgen we het funky 'Let Your Heart Decide' waarop de basslines me een beetje doen denken aan deze van Bernard Edwards van Chic.

Met titeltrack 'Don't Wait Up' bevinden we ons in het segment van slowblues. Een meer dan behoorlijke 'sleper' zoals we dat hier stellen. Na 'Cry For Me' van Elmore James krijgen we dan terug een cover die meteen in de spotlights kan worden geplaatst. Met ' I Got You (I Feel Good)' brengen deze 'Deb Rhymes Band' hier een bluesy bewerking van James Brown's floorfiller. Afsluiten doen ze weerom met het van eigen hand slowbluesje 'Giving Me The Blues '.

tracks:

01. Heartache And Trouble
02. Let Your Heart Decide
03. Cry For Me
04. Don't Wait Up
05. I Got You (I Feel Good)
06. Just Enough Blues
07. There's The Door
08. Won't Be Long
09. Waking Up Slow
10. Giving Me The Blues

musicians:

Deb Rhymer: vocals
Kelly Fawcett: guitar
Andy Graffiti: drums
Clayton O'Howe: bass