© Rootsville.eu

Demi Knight (NL)
tiltle: Budapest
music: singer-songwriter - americana
year: 2018
label: independent
promotion: Hans Broere Promotion
distribution: Sonic rendezvous
release date: march 02, 2018

info artist: Demi Knight

© Rootsville 2018

 

A beautiful voice and outstanding album from the girl with killer eyes...

Deze Demi Knight groeide op met de muziek van Dolly Parton en Loretta Lynn en daar is op zich uiteraard niets mis mee. Demi werd geboren als Demi de Ridder en woont in de Nederlandse gemeente Tiel. De liefde voor muziek kwam al zeer vroeg bij haar tot ontwikkeling en dit mede door de enorme platencollectie van haar vader. Het zingen dat gebeurde toen gewoonweg in de slaapkamer. Ondanks dat 'papa' ook veel soul en blues in zijn arsenaal bewaarde was het toch uiteindelijk country en americana muziek waar Demi zou voor vallen. Geïnspireerd door namen als Loretta Lynn en Emmylou Harris besliste ze dan ook de slaapkamer te ruilen voor een echte muzikale opleiding.

Van hard werken wordt niemand ziek en zo kwam ook de wedstrijd van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' in het vizier. Met haar toch wel al aardig volwassen klankleur en een aanstekelijke country sound wist ze in deze wedstrijd in 2015 al meteen hoge ogen te gooien. Een EP was al meteen het gevolg met als titel 'Songs About Unfaithful Men' en daarmee heeft ze blijkbaar op nog jonge leedtijf al meteen ervaring ;-) Een ander gevolg was meer dan 20 optredens in amper 3 maanden met 'Popronde'.

Nu is er op 2 maart het verschijnen van haar debuut full-CD. Op het album 'Boedapest' vinden we 10 originals terug zoals het hoort bij een singer-songwriter die haar vak ernstig neemt. Uiteraard had niemand het haar kwalijk genomen moest ze ook voor een cover van haar inspiratiebronnen hebben gekozen, maar toch...Het kiezen voor 'Boedapest' als toepasselijke titel kwam er niet zo maar. Na roadtrips doorheen Slovenië, Roemenië en Bosnië besloot ze zelfstandiger te worden en ging studeren in Boedapest.

'Buried Cold' is de openingstrack op deze 'Budapest' en al meteen weet ze de countryliefhebbers gewoonweg koud te pakken. Dit is country geïnspireerde Americana is van het beste dat ze destijds en dus ook nu uitgeven waarbij we al dadelijk de volwassenheid in haar timbre komt op te vallen en dus ook in haar teksten. Om het met een country quote te vernoemen, hell yaeh! Nummers als 'Love The Same' of het meer rockende 'Winding Road' laten niets aan het toeval over. Dit is niet zomaar een bevlieging, this is the real thing.

Of ze ook timide ballads aankan. Zeker dat, luister maar eens naar 'Margaret' waarbij de harmonie vocals van een Jesper Schalks zeker niet zomaar een toevoegsel is. Je kan bij het beluisteren van nummers als 'Alcohol' of het mooie intieme 'Lucky' er je niet aan ontdoen om namen als voormalige countrysterren in je netvlies op te roepen. Eén van mijn favoriete covers in deze scène is Frank Rose zijn 'Blue Eyes Crying In The Rain' in de vertolking van Shania Twane en Willie Nelson, en ja... ook met Demi Knight's haar 'Lucky' is kippenvel aan de orde.

'Walk Of Shame' is het uptempo sluitstuk van deze 'Boedapest en zo besluiten wij van Demi walk proud...Ilse watch out!

tracks:

01 Buried Cold
02 Love The Same
03 Winding Road
04 Margaret
05 Alcohol
06 Somebody's Missing You
07 Hush
08 Too Late
09 Lucky
10 Walk Of Shame

musicians:

Demi Knight: vocals, guitar
Bram Schrijver: bass
Filip Schrijver: electric & acoustic guitar
Jesper Schalks: piano, guitar, backing vocals
Martijn Soeterbroek: drums
David Gram: steel guitar, dobro