© Rootsville.eu

Denis Solee & The Beegie Adair Trio (US)
(and Orchestra)

tiltle: Gershwin on Sax
music: jazz
year: 2018
label: Green Hill Music

info artist: Denis Solee & The Beegie Adair Trio

© Rootsville 2018


Wanneer saxofonist Denis Solee en pianiste Beegie Adair de handen samen slaan mag je jezelf verwachten aan een stukje 'enchanted music'. Samen met een gans orkest brachten ze nu het album 'Gershwin on Sax' op de markt en dit in navolging van 'Sinatra on Sax' en zeker ook na 'Sax & Swing'.

Bobbe Gorbeegin 'Beegie' Adair werd op 11 december 1937 geboren in Kentucky. Na haar studie verhuisde ze richting Nashville waar ze les gaf aan het 'Peabody College'. Later richtte ze haar eigen 'Beegie Adair Trio' op. Adair heef al meer dan 90 albums op haar actief waarvan er 37 werden opgenomen met haar trio. Gaande van Cole Porter tot Sinatra wist ze samen met haar trio Roger Spencer en Chris Brown betoverende albums uit te brengen. Zo brachten ze een reeks van 6 albums uit met werk van Gershwin, Sinatra, Kern, Ellington, Carmichael en Berlin. Bij componisten als Bill Evans, Erroll Garner en Oscar Peterson haalde ze de inspiratie voor haar werk.

Wie zich destijds ook wist te verstigen in Nashville is saxofonist Denis Solee. Zijn interesse reikt veel verder dan jazz alleen en speelde zowel in militaire big bands als in symfonische orkesten Ook werkte hij mee aan diverse 'Broadway' shows. Tijdens zijn rijkgevulde carrière nam hij platen op met
namen als Ray Charles Sammy Davis Jr en Mel Tormé. Ook op albums van Aretha Franklin en Sarah Vaughn en Amy Grant kan je hem horen. Op het 'Green Hill Music' label nam hij al 4 eigen albums op en deze 'Gershwin on Sax' is de opvolger van 'Sinatra on Sax' dat reeds in 2005 werd uitgebracht.

'Gershwin on Sax' herbergt 12 stukken en uiteraard hoeven we het werk van George Gershwin (1898-1937) helemaal niet meer voor te stellen. Deze zoon van Russisch-Joods immigranten begon zijn loopbaan rond 1916 en werd voornamelijk bekend met zijn werk in het klassieke genre en jazz. We kennen allemaal zijn 'Rhapsody in Blue' uit 1924 en zeker ook 'Porgy and Bess' kunnen we als werelderfgoed beschouwen.

Uiteraard staat 'Summertime' ook op dit 51 minuten durende album. Maar ook 'standards' als 'But Not For Me', 'Embraceable You', ''S Wonderful, 'The Man I Love' en 'It Ain't Necessarily So' staan op deze 'Gershwin on Sax'. Laat je wegdeemsteren op deze mooie onsterfelijke muziek van Gershwin gebracht door Denis Solee, het Beegie Adair Trio en een voltallig orkest.

tracks:

01 But Not For Me
02 They Can't Take That Away from Me
03 Embraceable You
04 Love Is Here To Stay
05 Summertime
06 'S Wonderful
07 The Man I Love
08 How Long Has This Been Going On
09 Fascinatin' Rhythm
10 It Ain't Necessarily So
11 Nice Work If You Can Get It
12 Someone To Watch Over Me

musicians:

Denis Solee: saxophone

Beegie Adair Trio:

Beegie Adair: piano
Roger Spencer: bass
Chris Brown: drums & percussion