© Rootsville.eu

Dennis Herrera (US)
tiltle: You Stole My Heart
music: blues
release date: august 24, 2018
label: Dennis Herrera Music
info artist: Dennis Herrera
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Dennis Herrera, he stole our hearts with his blues...and a whole lotta Soul!

Dennis Herrera groeide op in San Jose, Cal. Met in de buurt de Golden Gate Bridge, je weet wel de brug van 'Love & Peace' waar de hippie generatie geschiedenis kwam te schrijven. In de 60-tiger jaren werd er thuis naar muziek geluisterd van Animals, Rolling Stones en Wilson Picket. Op zijn 15de zag hij James Brown 'live' aan het werk en kreeg daardoor de microbe te pakken. Dennis ging naar de rock & roll, rhythm 'n blues, blues en soul concerten in de Fillmore, Winterland, Avalon Ballroom en juke-joint blues clubs in San Francisco. Het was zijn grootvader die hem zijn eerste gitaar kocht en begon zo meer en meer te oefenen en in bands te spelen. Hij luisterde voornamelijk naar Willie Dixon, Sonny Boy Williamson, BB King, Howling Wolf, John Lee Hooker e.v.a.

Openen doen ze behoorlijk swingend met de titeltrack 'You Stole My Heart'. Dit album werd opgenomen in de 'Greaseland Studio' van Kid Anderson en is een mix van soulvolle blues, rhythm 'n blues met een streepje West Coast er in. Een album met daarop 11 originals van de hand van Dennis Herrera en is zijn 3de album. Zijn debuutalbum 'Blues Well Done!' kwam uit in 2007 en het duurde tot 2015 vooraleer we een opvolger kregen met 'Livin' Life Not Worryin''.

In een mix van Chicago en West Coast krijgen we dan het footstompin' 'Takes Money' te horen waarna we volledig richting Californië trekken voor het gezapige 'Fore'. We blijven aan die kant van de oceaan met nummers als 'With No Refrain' en het soulvolle 'Look Out' waarop het lijkt alsof Jr. Walker terug uit de as is herrezen...wow we like it! Een mix van soul en blues is ook het instrumentale 'You Can Name It' en daarmee komt al meteen de vraag in me op hoe het in godsnaam komt dat we deze Dennis Herrera hier nog niet aan deze kant van de Noordzee hebben kunnen bewonderen.

Enige cool down is na deze wervelende nummers wel van toepassing en zo krijgen we het talkin' slowbluesje ''My Past Time' ...rock 'n blues dan met het opzwepende 'Run With The Losers' waarbij Dennis' klankkleur definitief vat begint te krijgen op ons gehoor. Om af te sluiten geeft Dennis Herrera hier nog een streepje Delta blues ten beste in het akoestische 'Bittersweet', hell yeah we're fan!

tracks:

01 You Stole My Heart
02 Takes Money
03 Fore
04 With No Refrain
05 Look Out
06 Recovery
07 You Can Name it
08 Backed-Up
09 My Past Time
10 Run With The Losers
11 Bittersweet

musicians:

Guitars & vocals: Dennis Herrera
Piano: Sid Morris
Keys: Rich Wenzel
Bass: Frank DeRose & Bill Stuve
Sax: Jack Sanford & Jeff Jorgenson
Drums: Robi Bean & Lee Campbell
Harmonica: Denis Depoitre
Percussionist: Gordon Peeke