© Rootsville.eu

Dewolff (NL)
tiltle: Thrust
music: rock
release date: 2018
label: Mascot Records
info artist: Dewolff

© Rootsville 2018

 

We herrineren ons deze "Dewolff" nog als youngsters in het bluesrock milieu maar dat zijn de broertjes Van de Poel en Robin Piso nu al een hele tijd ontgroeid. Hun nieuwste album "Thrust" kan je onderbrengen onder de noemer Psychedelic Southern Rock en daarin voelen ze zich als een vis in het water.

Het album werd opgenomen in hun thuisstudio in het Nederlandse Utrecht onder hun eigen "Mascot Records label". De band is in 2007 opgericht in Nederland en bestaat uit Pablo van de Poel, zijn broer Luka van de Poel en Robin Piso. Een jaartje later kwamen ze al een platencontract te versieren en stonden ze in 2010 reeds op Pinkpop. Met deze "Thrust" staat hun conto van albums nu op zeven.

Het album bevat 11 tracks en de band wordt beschreven als één van de beste "live" rockacts in Nederland. Met nummers als "Big Talk", "California Burning" en "Once In A Blue Moon" wordt het ook meteen duidelijk dat ze hun roots van 70-ties rock muziek niet willen verloochenen. Rock is ook de rode draad bij deze "Dewolff" en dus blijft het album maar doorrocken. Ook politiek gaan ze niets uit de weg zoals een verwijzing naar Trump in "Deceit & Woo".

Een zeldzaam rustpunt op deze "Thrust" is dan "Freeway Flight" waarna ze met "Tragedy? Not Today" terud de draad weer oppikken en afsluiten met "Outta Step & Ill at Ease" een nummer waarbij de credits enkel en alleen gaan naar Pablo van de Poel.

tracks:

 1. Big Talk
 2. California Burning
 3. Once in a Blue Moon
 4. Double Crossing Man
 5. Tombstone Child
 6. Deceit & Woo
 7. Freeway Flight
 8. Tragedy? Not Today
 9. Sometimes
 10. Swain
 11. Outta Step & Ill at Ease