© Rootsville.eu

Dezron Douglas (US)
tiltle: Black Lion (EP)
music: Jazz
release date: january 11, 2019
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Dezron Douglas

© Rootsville 2018


De veelbelovende bassist, componist en bandleider Dezron Douglas, die al bijna twintig jaar zijn publiek verbluft met zijn virtuositeit, is trots om op 11 januari de release van "Black Lion" aan te kondigen. Na het uitbrengen van zes albums als leider, waaronder zijn goed ontvangen live opname Dezron Douglas: Live at Smalls, is Douglas begonnen aan zijn meest persoonlijke en creatieve project tot nu toe met de debuutstudio-opname van Black Lion.

Deze zes nummers tellende EP wordt gepresenteerd door een verzameling gelijkgestemden - zowel muzikaal als spiritueel - vrienden en medewerkers, die werken om de visies en perspectieven van de veelgeprezen bassist weer te geven. Met Stacy Dillard en Lummie Spann op saxen, Josh Evans op trompet, David Bryant en Willerm Delisfort op piano en orgel en Jeremy "BEAN" Clemons op drums, werd Black Lion opgericht om Dezron de kans te geven een band met een persoonlijk verhaal te leiden.

Met een focus op authenticiteit is Black Lion een momentopname van wat er achter de schermen gebeurt. Alles is eerlijk, direct vanuit zijn hart en elk van zijn ideeën krijgt de gelegenheid om te schitteren. De zes nummers tellende collectie begint met "Alexis" dat geschreven voor harpiste Brandee Younger is gecentreerd rond zowel de innerlijke als uiterlijke schoonheid van een vrouw. .Het afsluitende "Uhuru Vibration" is een deuntje dat het discours benadrukt tussen de hedendaagse cultuur en zwarte trots.

'Great Provider' is een reggae melodie die Douglas schreef in toewijding aan en waardering van God, dit na zijn afstuderen aan de universiteit had Douglas vele momenten van realisatie en zelfmeditatie. "Bottoms Out" op Black Lion is een eerbetoon aan zijn tijd doorgebracht in zijn geboorteplaats Hartford en het is een van de vele betekenisvolle deuntjes geschreven door Douglas.

tracks:

01 Alexis
02 Bottoms Out
03 Great Provider
04 Negroidius Maximus
05 Soulris
06 Uhuru Vibration

musicians:

Dezron Douglas: acoustic bass, electric bass (# 4,5)
Stacy Dillard: tenor saxophone
Lummie Spann: alto saxophone
Josh Evans: trumpet
Willerm Delisfort: piano
David Bryant: piano
Jeremy "Bean" Clemons: drums