© Rootsville.eu

Don Braden (US)
tiltle: Earth Wind and Wonder
music: Jazz
year: 2018
label: Creative Perspective Music
info artist: Don Braden
promotion: Lydia Liedman Promotions
release date: may 4, 2018

© Rootsville 2018


Don Braden werd geboren in Ohio maar groeide op Louisville Kentucky. Hij begon reeds op 13-jarige leeftijd met het bespelen van de saxofoon en amper 15 speelde hij al professioneel. Tijdens zijn schooljaren speelde hij in de school jazz bands als de McDonald's All-American High School Jazz Band. Na zijn studies verhuisde Don Braden in 1984 richting New York waar hij aan de slag ging bij 'The Harper Brothers'. In 1986 en 1987 toerde hij met Wynton Marsalis waarna hij nog met muzikanten speelde als Freddie Hubbard, JJ Johnson en de Mingus Big Band.

Op 4 mei komt er bij zijn eigen label 'Creative Perspective Music' zijn lang verwachte nieuw project 'Earth Wind and Wonder' uit. Deze vernieuwende saxofonist haalde voor deze realisatie de inspiratie bij het werk van 'Earth Winf and Fire' alsook dat andere genie bij Stevie Wonder. Voor deze gelegenheid doet Don Braden beroep op liefst twee ritme secties met de pianisten Brandon McCune en Art Hirahara. Ook nog te horen zijn de bassisten Joris Teepe en Kenny Davis, aan de drums hebben we Cecil Brooks III en Jeremy Warren, en last but not least percussionist Kahlil Kwame Bell.

Toen Don Braden tijdens zijn jeugd de muziek van zowel Earth Wind and Fire als Stevie Wonder kwam te ontdekken sloot hij deze onmiddellijk in zijn hart. Met deze 'Earth Wind and Wonder' wil hij de boodschap in hun nimmers nog eens extra komen te benadrukken. Boodschappen over liefde en vreugde in een sfeer van Afro-Amerikaanse muziek. Zelfs toe zijn carrière duidelijk de kant van jazz koos bleef hij zich toeleggen op de muziek van zijn vroegere muzikale helden.

Nummers als 'Fantasy', Can't Hide Love', 'After The Love Has Gone', 'Don't You Worry 'bout A Thing' en 'Higher Ground' blijven voor altijd in zijn geest geprent en leverde het resultaat voor deze groovy jazz arrangementen van rhythm 'n blues titanen als Earth Wind and Fire en Stievie Wonder.

tracks:

01. Fantasy
02. Can't Hide Love
03. Visions
04. Getaway
05. I Can't Help It
06. The Elements
07. After The Love Has Gone
08. Don't You Worry 'bout A Thing
09. The Wonder Of You
10. Higher Ground

musicians:

Don Braden
Brandon McCune
Joris Teepe
Cecil Brooks III
Art Hirahara
Kenny Davis
Jeremy Warren
with special guest Kahlil Kwame Bell