© Rootsville.eu

Doug Schmude (US)
tiltle: Burn These Pages
music: rootsrock
release date: 2018
label: Lost Hubcap Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Doug Schmude

© Rootsville 2018


Voor de muziek van Doug Schmude moeten we gaan grasduinen in het wereldje van americana, blues een een deeltje grunge. Doug groeide op in Baton Rouge, Louisiana maar bracht achteraf zijn jaren door in Oklahoma en Taxas. Momenteel situeert hij zich in Californië en daarmee heeft hij als wel een stukje van zijn vaderland gezien. Zijn debuutalbum "A New Century" bracht hij uit in 2003 en daarmee werd hij al haast onmiddellijk genomineerd voor een Orange County Music Award. Zijn nieuwe album "Burn These Pages" werd onafhankelijk uitgebracht op zijn eigen label, Lost Hubcap, en koos Doug Schmude zelf voor de job als producer ervan.

Voor diegene die Doug Schmude niet meteen kunnen plaatsen kan je hem best vergelijken met een Jason Isbell, een John Mellencamp en zelfs een Steve Earl. Op het album speelt Doug het grootste gedeelte van de instrumenten als akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, mandoline, lapsteel-gitaar, dobro en zelfs op enkele nummers ook drums.

Op uitzondering van "Enough Rope" van Chris Knight en Austin Cunningham gaan voor de rest van de nummers de credits naar Doug zelf. Niet meteen een groots album te noemen deze "Burn These Pages" maar toch weet hij zijn nummers beeldig te brengen. Een album met verschillende standpunten uit de diverse lagen in de bevolking, een trip doorheen rootsy Americana world. Het meest rockende nummer op het album is "Silas James".

tracks:

01 Setting Fires on the Moon
02 Just the Night
03 Crescent City Home
04 El Tren de la Muerte
05 Silas James
06 Worry Stone
07 The Light
08 My Daddy's Musket
09 Salt
10 Enough Rope
11 Burn These Pages