© Rootsville.eu

Einar Flaa (Nor)
tiltle: Silent String
music: americana - country - folk
release date: march 01, 2018
label: Grappa
info artist: Einar Flaa
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


De appel valt niet ver van de boom is een gezegde dat zonder meer ook van toepassing is bij de Noorse singer-songwriter Einar Flaa. Al vanaf zijn jeugd werd hij geïnspireerd door de protestliederen die zijn vader componeerde op een afgeleefde gitaar. Op die zelfde 'versleten' gitaar begon Einar op 12-jarige leeftijd zijn eigen muzikale avontuur. Nu zo'n 30 jaar later heeft hij vrede met het feit dat ook hij zijn songs enkel tekstueel kan begeleiden vol protest, en met name protest tegen hoe de mensheid omgaat met de natuur.

Zijn muziek is veelal country-pop getint maar doen ons ook met enig nostalgisch gevoel terug denken aan de tijd van weleer met onder meer een verwijzing naar Neil Young. Met hetzelfde stemtimbre brengt hij in alle eenvoud zijn nummers alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Zijn nieuwste album "Silent String" wordt pas in maart van 2019 uitgegeven en weerspegelt zijn hemelse klankkleur met harmonieuze backing vocals.

Muziek met nummers als "So Called Friend" en "If I Was Our President" zijn dromerige melodieën om in weg te dromen zonder het gevoel met deze Einar Flaa te verliezen. Easy-listening pop-country die je doen onthaasten en terug doen denken aan de een wereld van flower en power. In een samenwerking van Einar Flaa met enkele country en folk muzikanten als gitarist Geir Sundstol en bassist Nikolai Haengsle.


tracks:

01 Close To Nature
02 Old Talkin Oaks
03 So Called Friends
04 Silent String
05 If I Was Our President
06 Activist
07 Mountain Birch
08 Country Man
09 King Winter

musicians:

Einar Flaa
Geir Sundstol
Nikolai Hægsle
Christer Knutsen
Borge Fjordheim
Bjanre Stensli