© Rootsville.eu

Eli 'Paperboy' Reed (US)
tiltle: Eli 'Paperboy' Reed Meets High & Mighty Brass Band
music: Rhythm 'n Blues - Soul
release date: june 08, 2018
label: Yep Roc Records
info artist: Eli 'Paperboy' Reed

© Rootsville 2018


Eli 'Paperboy' Reed werd hier bekend met het uitbrengen van zijn album 'Roll With You' dit met zijn begeleidingsband 'The True Loves'. Een album wat hem in 2010 ook bracht tot op de 'heilige weide' van 'Blues Peer'. Meteen volgde er een stoelendans rond deze sensantionele soul zanger. Het was destijds mede door Hans Broere dat we met Eli 'Paperboy' Reed een gesprek hadden in de Charlatan te Gent. 'Roll With You' werd destijds uitgebracht op het label 'Q Divisions' en na 'Come and Get It' op 'Capitol Records' in 2010 volgde er nog 'Tme and Place' in 2012 waarna de verhuis volgde naar het machtige 'Warner Brothers Records' waar Eli Paperboy Reed in 2014 'Night Like This' uitbracht. Het is voor een artiest niet altijd evident om naar een grote speler op de markt te verhuizen want ook dan werd het in Europa stil rond deze soul shouter.

In 2016 tekende Eli Paperboy Reed bij 'Yep Roc Records' en bracht er in 2016 'het toepasselijke 'My Way Home' uit. Of het een thuiskomst betrof moet nog duidelijk worden want op ons continent bleef hij nog enigszins onder de radar. Voor ons bij Rootsville ging de ontdekking van Eli 'Paperboy' Reed nog een beetje verder terug want we waren zo ook in het bezit gekomen van zijn debuutalbum 'Sings Walkin' and Talkin' for My Baby' (album report) uit 2007. Een album dat maar in beperkte toelage uit kwam en in 2008 zelfs al niet meer te verkrijgen was.


photo Eli Paperboy Reed © Rootsville

In 2016 ging Eli Paperboy Reed een samenwerking aan met de 'High and Mighty Brass Band', een collectief uit Brooklyn en volgde zo het album 'As I Leave and Breathe'. Nu is er een nieuw album uitgebracht bij 'Yep Rock Records' met diezelfde brass band. De titel van dit album luistert naar de naam 'Eli Paperboy Reed meets High and Mighty Brass Band'. Geen nieuw werk terug te vinden op dit album enkel als opener de titeltrack 'As I Live and Breathe' uit het vorig jaar gelijknamig uitgebrachte album.

Verder betreft het hier de ons al bekende Reed nummer uit vroeger werk. Er is zo ook 'Woohoo' en niet zo fantastisch nummer lijkend op een kinderrijmpje. ook nummers als 'The Satisfier' en 'Walkin' and Talkin' (For My baby) uit zijn debuutalbum en uiteraard ook 'Take My Love With You'. Een iets anders met deze 'High and Mighty Brass Band' al verdringens ze enigszins de soul van Eli Paperboy Reed op de achtergrond.

tracks:

01 As I Live and Breathe
02 WooHoo
03 The Satisfier
04 Name Calling
05 Well, Alright Now
06 Walkin' and Talkin' (For My Baby)
07 Take My Love With You
08 I'm Gonna Getcha Back
09 Love on Top
10 Explosion
11 Come and Get It

musicians:

Eli Paperboy Reed: vocals

High and Mighty Brass Band:

Ivan Jackson: Trumpet and vocals
Matt Doe: Trumpet 
Kevin Moehringer: Trombone 
Nadav Nirenberg: Trombone
Andrew Miramonti: Guitar
Ray Cetta: Sousaphone
Chauncey Yearwood: Percussion and vocals

Jamie Neumann: Dancer, percussion and vocals
Evan Howard: Drummer, band leader