© Rootsville.eu

Elliot and the Audio Kings (Can)
tiltle: Long Live The King
music: jump blues
release date: june 15, 2018
label: Busted Flat Records

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Elliot and the Audio Kings

© Rootsville 2018

 

Voor een stevige portie West Coast en Jump Blues zijn we uiteraard altijd te vinden. Met deze nieuwe van 'Elliot and the Audio Kings' hoeven we nu niet richting West Coast maar hartje Canada. Meer bepaald Ontario waar frontman Mike Elliot met zijn Audio Kings terug de studio in wisten te trekken om er hun nieuwe 'Long Live The King' in te blikken.

'Elliot and The Audio Kings' brengen Ol' School blues 'n roll en samen met Johnny Saunder aan de drums en Scot Fitzpatrick aan de 'doghouse bass' brachten ze eerder in 2016 hun 'selftitled' debuutalbum uit. Rauwe lowdown blues in een retro jasje en ook nu met hun nieuwe album wijken ze niet af van hun weg naar roem en glorie.

Op het album vinden we 12 nummers terug met daarop rauwe bluesjes als 'Shoulder The Weight', 'Touch Of Your Hand' en 'Heart Attack'. Hun vintage sound is en blijft hun signature waarmee soms met de grenzen flirten van rock 'n roll en rockabilly zoals op het swingende 'Rich Girl' en de titeltrack 'Long Live The King'. Het resultaat is een album waarbij ze hun gritty sound in de spotlights komen te plaatsen.

Van het jump bluesje 'Zim Zam Zoom' tot het afsluitende opzwepende 'Tin Sandwich' je krijgt het ganse album het gevoel van een onstuimige retro party waarbij je zonder fout je dancin' shoes wil aantrekken. Het dak er af met deze nieuwe van 'Elliot and the Audio Kings'...

tracks:

01 Zim Zam Zoom
02 All Revved Up
03 Shoulder The Weight
04 Haven't Been Kind
05 Pringles And Perrier
06 Touch Of Your Hand
07 Nothin' Pleases You
08 Day Drinking
09 Rich Girl
10 Long Live The King
11 Heart Attack
12 Tin Sandwich

musicians:

Mike Elliot: harp, guitar & vocals
Johnny Sauder: drums, percussion & backing vocals
Scott Fitzpatrick: bass & backing vocals