© Rootsville.eu

Emilia Sisco and Helge Tallqvist Band (Fin)
tiltle: You Ain't Heard
music: Blues - Rhythm 'n Blues
year: 2018
label: Q Records
info artist: Helge Tallqvist

© Rootsville 2018


Na het uitbrengen van haar seltitled EP in 2016 (album report) kon het uiteraard niet uitblijven of er moest een full CD gaan volgen. Ook deze 'You Ain't Hear' is een heerlijke mix van blues en footstompin' rhythm 'n blues. Deze Emilia Sisco is daar in het hoge noorden een welgekende soul & jazz singer en met deze Helge Tallqvist Band is ze meer dan klaar om de rest van Europa te veroveren. Helge Tallqvist kennen we als een uitstekende harper in de sfeer van een Rod Piazza en gaf destijds de nu bij ons bekende Ina Forsman ook al een behoorlijke duw in de rug.

Positief is al meteen dat de vier nummers op eerder uitgegeven EP op deze nieuwe niet meer zijn terug te vinden en dus is het ons opwarmen aan 11 nieuwe tracks van deze Finse collaboratie. Met de funky openende titeltrack 'You Ain’t Heard' zitten ze meteen op het juiste soul. Een mix van soul en rhythm 'n blues aangedreven door de rauwe harp van Helge Tallqvist.

Met 'Don’t Let Me Down' kiezen ze voor een wel doordachte shuffle waarbij een 'good mojo' zich meester maakt over je. Met 'A Real Mother For Ya' halen ze een oudje van Johnny Guitar Watson van onder het stof vandaan. Funk en Soul zijn altijd wel goede ingrediënten om er een feestje van te maken. Tijd ook om daarna met het jazzy 'When I’m With That Man' voor een enigszins cool down te zorgen.

'Homework' is nog zo een oudje dat je nooit komt te vervelen is het nu de Fleetwood Mac versie uit de sixties of dit hedendaags arrangement van Emilia Sisco en Helge Tallqvist, al steekt er met deze versie meer soul in. 'Wake Up Alone' is de afsluiter en is het nu jazz, soul of blues, we want you here!!!

tracks:

01. You Ain’t Heard
02. I Don’t Wanna Fuss
03. Don’t Let Me Drown
04. A Real Mother For Ya
05. One More Kiss
06. I’m The One Who’s Standing Tall
07. When I’m With That Man
08. Tease Me
09. Love Me
10. Homework
11. Wake Up Alone

musicians:

Emilia Sisco: vocals
Helge Tallqvist: harmonica
Tom Nyman: bass
Konstantin Kovalev: guitar & vocals
Jupe Litmanen: drums