© Rootsville.eu

Emily Burgess (Can)

tiltle: Are We In Love?
music: blues - rock - americana
year: 2017
label: independent


info artist:
Emily Burgess
promotion: Sarah French Publicity

© Rootsville 2018


Het solo debuut van Canadese Emily Burgess is een blend van verschillende muziekstijlen. Zo krijgen we mooie American, een beetje rock maar ook blues te horen. De titeltrack 'Are We In Love?' past dan weer in het plaatje van pop-rock. Amper 22 was toen ze afstudeerde aan het prestigieuze 'Humber College' stond het al in de sterren geschreven dat deze gitariste wel stof zou doen gaan opwaaien.

Na het spelen van honderden shows werd het een vast gegeven dat ze een van Canada's meest belovende vrouwelijke gitaristen zou gaan worden. Ook als singer-songwriter kon ze zich al meteen uit de slag trekken, zo schreef ze twee nummers voor het album 'Wicked' van de '24 Street Wailers'n een rock 'n roots groep uit Toronto. Door zich toe te leggen op diverse stijlen wist deze Emily Burgess haar eigen stijl te creëren. Sinds 2014 maakt ze ook deel uit van de 'Women’s Blues Revue Band' waardoor ze in november aan de zijde komt te staan van de Canadese top in 'Massey Hall' te Toronto. Sinds een tijdje speelt ze ook gitaar in ‘The Baddest Band in the Land', The Weber Brothers en het zijn Sam en Ryan Weber die als producer aan haar album kwamen te werken.

Met opener ' Til I Get to Call You My Own' dat ze samen schreef met Ryan Weber lijkt het in eerste instantie dat we hier een album krijgen met 'Southern Rock' op het menu. Ook het daarop volgende
' I Wanna Make You Mine' zou je daar nog onder thuis kunnen brengen maar met de titeltrack krijgen we, net als op de cover, een voorbeeldige schoondochter te horen. Met 'All I Wanna Do Is Love You ' wordt je wel even wakker geschud en lijkt het erop of we met een nieuwe Deborah Harry te maken krijgen.

Vanaf dan wordt het eerder een rollercoaster van stijlen, zo is ' Ain’t That A Woman?' dan weer een cool down alvorens ze er op ' Only One In Your Dreams' er weer ruig en rocken invliegt. Asluiten doet ze dan weer met een akoestische noot op 'What Has Been Is All Within'. Dit solo album van Emily Burgess is pas na enkele keren te beluisteren te begrijpen. Zeer interessant door alle stijlen door elkaar te gooien maar vroeg of laat moet ze dan toch een keuze gaan maken en dan vind ik dat het rock gedeelte beter bij haar past.

 

tracks:

01. Til I Get to Call You My Own
02. I Wanna Make You Mine
03. Are We In Love?
04. All I Wanna Do Is Love You
05. Ain’t That A Woman?
06. Only One In Your Dreams
07. Could You Watch Me Walk?
08. Arrested
09. Stand Up For Your Love
10. What Has Been Is All Within

musicians:

Emily Burgess: Electric & Acoustic Guitar, Lead Vocals
Sam Weber: Electric & Acoustic Guitar, Vocals, Percussion
Ryan Weber: Bass, Vocals,Percussion
Ryan ‘Rico’ Browne: Piano, Organ, Harmonica
Marcus Browne: Drums