© Rootsville.eu

Emily Herring (US)

tiltle: Gliding
music: country - singer/songwriter
year: 2017
label: Eight 30 Records

info artist: Emily Herring
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2018


Met deze 'Gliding' brengt de van Texas afkomstige Emily Herring haar 4de album op de markt. Pure country zoals we het minder en minder krijgen te horen met een rauwe door 'honky tonk' beïnvloede klankkleur. Als singer-songwriter komt deze Emily Herring bijzonder fraai uit de hoek want ze schreef 8 van de 10 nummers van dit album dat werd geïnspireerd door het overlijden van haar moeder in 2016.

In 2015 ontving deze Emily Herring 'Ameripolitan Award' nominatie voor haar album 'Your Mistake'. Haar nieuwste album werd geproduced door Steve Fishell en ook met zijn pedal steel is deze Steve alom aanwezig op deze 'Gliding'. De sterkte van deze Emily Herring is dat ze haar eigen signature geeft aan een mix van traditionele country, western swing en gypsy jazz. Met haar absolute overheerlijke sound zal ze iedere country liefhebber zo in vervoering komen te brengen.

De echte country sfeer zoals te horen valt op 'All The Millers In Milwaukee' wordt ook mogelijk gemaakt door de inbreng van Mary Cutrufello op de vocals, net als op die andere cover 'Semi Truck'. Een perfect huwelijk tussen honky tonk en twang. Het was haar bedoeling om country en western swing moeiteloos in elkaar te laten overvloeien zoals op het nummer 'Balmorhea' dit in tegenstelling tot haar meeste Nashville-Americana collega's.

Voor sommigen zal dit album misschien een beetje ouderwets klinken maar voor mij allenzins een ontdekking en daar zit haar frisse benadering van ol'school country voor iets tussen...

 

tracks:

01 Gliding
02 Midnight
03 Yellow Mailbox
04 Best Thing I've Seen Yet
05 Right Behind Her
06 Last Of The Houston Honky Tonk Heroes
07 All The Millers In Milwaukee
08 Balmorhea
09 Semi Truck
10 Getting By

musicians:

Emily Herring: vocals, rhyhtm guitar
Steve Fishell: pedal steel, dobro, marxophone
Redd Volkaert: lead & rhythm guitar
Glenn Fulunga: bass
Dave Sanger: drums
Will Armstrong: drums on #04
Mary Cutrufello: backing & lead vox on #07
Sophia Johnson: backin vox