© Rootsville.eu

Enrique Haneine (US)
tiltle: The Mind's Mural
music: Jazz
release date: august 24, 2018
label: Elegant Walk Records
info artist: Enrique Haneine
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Enrique Haneine werd geboren in Mexico-Stad en behaalde vier masters, waaronder zijn Jazz Piano Performance aan het Boston Conservatory en Berklee College of Music. Hij staat bekend om zijn veelzijdige prestaties en leiderschapsrollen in zowel de Mexicaanse popscene als de New Yorkse jazzwereld. Van zijn vroegere rollen als muziekregisseur, pianist en arrangeur voor Ricky Martin, het Vina del Mar-muziekfestival en voor tal van Mexicaanse televisieproducties (zoals de Eres Awards) is de reputatie van Haneine als briljante kunstenaar en getalenteerde arrangeur welverdiend. Vandaag is zijn repertoire geëvolueerd en gerijpt in het rijk van vrije, standaard en latin jazz.
 
Na in 1996 te zijn verhuisd naar Boston begon Haneine intensieve privéstudies met tal van uitstekende muzikanten. Haneine citeert de invloed die zijn sessies met Hal Crook, Jerry Bergonzi, Joanne Brackeen, Kenny Werner, Charlie Banacos, Laszlo Gardony, Danilo Perez, Paul Schmeling, Ray Santisi en Janice Weber hadden op het informeren van zijn unieke persoonlijke stijl, die een combinatie is van innovatieve techniek. met ongeremde, maar intelligente improvisatie.

Zijn vorig album 'Instants of Time' werd in januari 2016 uitgebracht en bereikte met succes zijn eigen innovatieve karakter en geluid. Zijn nieuw album 'The Mind's Mural' zal eind augustus 2018 worden uitgebracht, waaronder elf originele composities die de krachten en invloeden onderzoeken die de geest leiden om te interpreteren en te reageren, zoals beelden die een muurschildering van perceptie vormen. Behoud van de invloed van jazz, Latijns en Midden-Oosten.

Deze 'The Mind's Mural' gaat over drie belangrijke krachten die helpen om die beelden en herinneringen die onze geest vormen. Ten eerste, de gegeven, de rauwe, de grootste kracht, zo oneindig krachtig. Ten tweede, de geërfde, de genetische en de derde, de accumulatie, de sociale en culturele assimilatie, de ervaringen, de concepten en definities waardoor we functioneren in illusie.De composities verkennen de vibraties, de interpretaties van het leven door zich over te geven aan de resonantie en verbindingen die voortvloeien uit deze ervaringen en hoe het de muziek, de improvisatie vormt.

tracks:

01. Once A Thought
02. The Seventh Layer
03. The One Eleven Tale
04. Just Because
05. Motionless Passage
06. Hidden Mirrors
07. Reality Shape
08. Like A Bronco
09. While You’re Away
10. Life of It’s Own
11. Komet

musicians:

Anna Webber: tenor saxophone
Catherine Sikora: tenor & soprano saxophones
Carlo de Rosa: acoustic bass
Enrique Haneine: drums, cymbals & udu drum