© Rootsville.eu

Eric Congdon (US)
tiltle: Into The Woods
music: singer-songwriter
year: 2017
label: Independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Eric Congdon

© Rootsville 2018

 

Deze 'Into The Woods' van de in Asheville NC geresidentieerde Eric Congdon is weerom een album dat vorig jaar in de US werd uitgebracht maar nu pas Europa komt te bereiken. Deze 'Into The Woods' is een mix van soms melancholische folk met enkele fingerpickin' Bluegrass gerelateerde instrumentale nummers. De opbrengst van Eric's nummers worden meestal afgestaan aan de 'Autism Science Foundatione, een aandoening waar aan ook zijn dochter mee werd geconfronteerd.

Op dit album vinden we 10 eigen originals op terug waarbij de instrumentale er eerlijk gezegd, mede door de kwaliteit van zijn fingerpickin' spel, er boven uit steken. Openen doet hij al meteen met zo'n pracht nummer als 'Huckleberry'. Ook op 'Becka's Train' laat hij duidelijk zijn skills beluisteren als gitaarspeler. Opmerkelijk is dat Eric Congdon zich op dit album laat begeleiden door liefst drie vrouwelijke muzikanten. Eat this #MeToo.

De vocale nummers richten zich veelal naar het folk genre met op 'Legend of Blowing Rock' en 'Cool Mountain Morning' een prachtige samenzang met Lisa Tyler. Nummers waarbij je zo de mist voelt optrekken in de Buncombe County Woods van North Carolina. Ook met het blues getinte 'Smoky Mountin Medecine Man' blijven we in de 'Woods' ronddwalen.

Mooi is ook de ode aan zijn overleden fingerpickin' John Fahey' (1939-2001) op het instrumentale 'Requiem for John Fahey' en voor mij toch een respectvolle kennismaking met deze Eric Congdon.

tracks:

01 Huckleberry
02 Legend of Blowing Rock
03 Becka's Train
04 Cool Mountain Morning
05 Smoky Mountin Medecine Man
06 Enter in Silence
07 Requiem for John Fahey
08 Ballad of Brando
09 Cuffs
10 Carolina Stroll

musicians:

Eric Congdon: guitar, bouzouki, mandolin, bass, percussion
Becka Bletz: acoustic guitar on #3,8,10
Billy Cardine: lap steel on #2,5
Lisa Tyler: vocals on #2,4
Lauren Brandy: upright bass on #10