© Rootsville.eu

Eric Lindell (US)
tiltle: Revolution in Your Heart
music: Blues
release date: september 2018
label: Alligator Records
info artist: Eric Lindell

© Rootsville 2018


"Revolution In Your Heart" is opgenomen in Studio In The Country in Bogalusa, Louisiana en geproduceerd door Lindell en Benjamin Mumphrey. Lindell speelt zowat alles op de opname - gitaar, bas, keyboards, orgel, mondharmonica - behalve drums, die vakkundig worden gespeeld door Willie McMains. De enige andere muzikant op het moment is toetsenist Kevin McKendree (Delbert McClinton, Brian Setzer Orchestra, Tinsley Ellis), die piano speelt op één nummer. De twaalf universeel herkenbare originele liedjes - velen van hen autobiografisch - combineren melodieuze melodieën en dikke, vettige groeven en verf levendige beelden van het dagelijks leven. Van de eerste tot de laatste noot, Revolution In Your Heart voelt zich niet alleen op de een of andere manier meteen vertrouwd, maar ook diep in beweging.

Na enkele omzwervingen is Eric Lindell nu met deze "Revolution In Your Heart" terug in de oude vertrouwde stal van "Alligator records". Sinds zijn debuutalbum ‘Bring It Back’ uit 1996 was ik al gevallen voor deze Eric Lindell. Mede door zijn buitengewone mix van N.O. blues, rhythm & blues en soul wist hij in de kortste keren een eigen sound te creëren. Zijn succesvolle album ‘Gulf Coast Highway’ dat nog werd uitgebracht door Alligator Records in 2009 wordt nog met regelmaat beluistert door mij en het een jaar later uitgebrachte ‘Between Motion and Rest’ bevat enkel pareltjes zoals de tearjerker ‘That’s Why I’m Crying’. Na ‘The Sun & The Sea’ uit 2015 en ‘Matters Of The Heart’ (2016) ligt er nu deze nieuwe bij de platenboer wat ook een verhuis meebracht van Red Parlor records naar Alligator records.

Lindell combineert moeiteloos West Coast-rock, moerassige New Orleans R & B, honky tonk country en Memphis soul, en creëert Amerikaanse roots-muziek die zowel verrassend fris en lieflijk vertrouwd is. Hoewel beïnvloed door Amerikaanse rootsmuziek van blues naar country naar rock, is de stijl van Lindell helemaal van hemzelf. USA Today zegt: "Lindells genre uitdagende muziek pompt soul in funk, blues en roots." Hij heeft duizenden optredens gedaan in roadhouses, clubs, concertzalen en festivals en is op de nationale radio en televisie verschenen. Zijn live-shows stromen over van vrolijke, dansende mensen die de woorden zingen voor elk nummer.

tracks:

01. Shot Down
02. Revolution In Your Heart
03. Heavy Heart
04. How Could This Be ?
05. Big Horse
06. Pat West
07. Kelly Ridge
08. Claudette
09. Appaloosa
10. Millie Kay
11. Grandpa Jim
12. The Sun Don’t Shine