© Rootsville.eu

Eryn (US)
tiltle: Lady E (EP)
music: soul - rhythm 'n blues - blues
year: 2018
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Eryn

© Rootsville 2018

 

Met als New Jersey haar huidige verblijplaats heeft singer-songwriter Eryn Shewell met deze 'Lady E' een nieuwe EP op de markt. Het kleinood kwam in de States al uit eerder dit jaar. Eryn weet stijlen als soul, rhythm'n blues, blues en zelfs country moeiteloos te combineren in haar wel aanstekelijke muziek. Dit gebracht met haar duidelijk herkenbare krachtige stem. De zes nummers op deze 'Lady E' zijn evenwel allemaal blues gerelateerd.

Op het eerste gezicht lijken deze nummers geschreven na een stuk gelopen relatie. Nummers die tevens ook altijd een beetje humor huisvesten. Opener van deze EP is het krachtig gebrachte 'Hallelujah You're Gone'. De nummers zijn voorzien van soulvolle backing vocals. Op 'Stranger in My House' vindt Eryn in een meer introspectieve sfeer, maar nog steeds vol passie en gevoel bij het overbrengen van de melodie en het verhaal. Het deuntje heeft een leuke pop western sfeer, maar Eryn houdt de blues levend door haar vocale sterke gebrachte nummers.

Het is duidelijk zichtbaar dat de soulvolle geluiden uit Maryland Eryn Shewell hebben gezegend. Dit laatste in haar bloeiende discografie is een blijvend bewijs van haar soulvolle weergave van goed geschreven deuntjes. Een waardevolle luisterbeurt overal. Sterk aanbevolen.

tracks:

1 Hallelujah You're Gone
2 The You Missing From Me
3 Just Jump
4 Stranger in My House
5 Our Love Won't Die
6 Running Red Lights

musicians:

Eryn Shewell: vocals
Charles Haynes: drums
Danny Sadowrick: percussion
Glenn Patsche: keyboards
Marc Ribler: guitar, backing vox
Jon Christian Duque: guitar
Matt O'Ree: guitar
David Bryan: piano
Jack Deley: bass, backing vox
Dave Eggers: celo
Rachel Colub: violin
Jan Grey: trombone
Steven Selgedo: saxophone
Matt Owens: trumpet
Jaquita May Perkins, Sara Devine, Kladjah Muhammed, Layonne Holmes: backing vox