© Rootsville.eu

Espen Berg Trio (Nor)
tiltle: Bølge
music: jazz
release date: may 11, 2018
label: Odin Records
info artist: Espen Berg Trio
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Espen Berg is woonachtig in het Noorse Trondheim. Hij is een jazzcomponist en pianist die bekend werd door zijn samenwerking met muzikanten als Per Jørgensen en Marius Neset en speelde ook in het Trondheim Jazz Orchestra.

Berg begon op zeer jonge leeftijd piano te spelen en slechts 7 jaar oud was hij te zien op de nationale tv met zelf gecomponeerde muziek. Hij begon op 16-jarige leeftijd met het bestuderen van de jazztraditie en behaalde zijn Masterdiploma in Performing music van het erkende Jazz-programma aan de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie in 2008. Op dat moment begon hij aan het trio 'Listen !', samen met Bendik Giske (saxofoon) en Daniel Herskedal (tuba).

Berg begon in 2003 te werken als professioneel muzikant en toerde met zijn eigen trio 'Listen!' in Scandinavië, Spanje, Syrië, Cuba, België, Frankrijk en Hongarije. Hij heeft drie albums uitgebracht met zijn eigen bands en speelt ook in de jazzband Green Serene. In 2007 won hij de prijs voor de beste solist op de in Hoeilaart Int'l Jazz Competition in België, en in de zomer van 2013 was Berg een van de acht halve finalisten in de Solo Piano Competition op het Montreux Jazz Festival .Zijn eerste solo-pianoalbum, Noctilucent (2012), werd door All About Jazz uitgeroepen tot een van de tien beste releases van 2012. Hij is assistent-professor bij de afdeling muziek, NTNU ( muziektechnologie en muziekuitvoeringen)en in de periode 2005-2015 was hij docent aan de Trøndertun folkehøgskole .

Nu wordt op 11 mei het album 'Bølge' uitgegeven met zijn 'Espen Berg trio' met naast Espen aan de piano ook nog Bárbour Reinert Poulsen aan de contrabas en Simon Olderskog Albertsen aan de drums. Op het album vinden we 10 composities terug zoals de stukken 'Bølge', 'Bridges' en Skoddefall'. Openen doen hij evenwel met een arrangement op 'Hounds of Winter' van Sting. Deze 'Bø' is een zeer intiem album geworden met zeer toegankelijke , soms extroverte jazz.

tracks:

01 After My Time
02 Rolling On
03 Loneliness
04 Better Than Gold
05 Always Around
06 While I Was Asleep
07 Traveller
08 Ballad Of An Outlaw
09 Don’t I Know You
10 How I Wish

musicians:

Espen Berg: piano
Bárbour Reinert Poulsen: bass
Simon Olderskog Albertsen: drums