© Rootsville.eu

Eugene Ruffolo (I)
tiltle: Canto Per Mangiare
music: singer-songwriter
year: 2018
label: independent
info artist: Eugene Ruffolo

© Rootsville 2018


'Canto ër Mangiare' is de titel van het album dat volgt na het boek 'Songs and Stories from an Italian Kitchen', dus nu 'La Musica'. Eugene Ruffolo is een singer-songwriter van Italiaanse afkomst die woont en werkt in New York. Het boek is een eerbetoon aan de Italiaanse eetcultuur, en met het album en de muziek wil hij een connectie maken tussen beiden.

Sommigen van de nummers zijn bekende volksliederen uit de regio van Napels en dit gemixt met originals en Italiaanse muziek uit de 60-tig en 70-tiger jaren komt hij tot een resultaat waarbij hij ook ons doet kennismaken met zijn geliefde cultuur. Eugene is een singer-songwriter die in New York al een behoorlijke staat van dienst heeft. Hij werkte samen met namen als Garth Brooks, Tony Bennett, Kenny Loggins, David Wilcox, Run DMC, Mary Chapin Carpenter, Lori Lieberman, Spyro Gyra en Cheryl Wheeler.

Openen doet hij met 'Bella Maria' dat net als 'Ma Quando' en 'Rimbombito Un Po' het drio vormt dat hij zelf kwam te schrijven. Met afsluiter 'Marianni' brengt hij een traditionele tarantella en doet hij me enigszins denken aan onze Wannes Van De Velde. Een mooi en zeer rustig album waarbij de Italiaanse liederen de hoofdrol spelen.

tracks:

01. Bella Maria
02. Pace E Serenita
03. Ma Quando
04. Animo
05. Rimbombito Un Po
06. Emozioni
07. Torna A Sorrento
08. Astate
09. Dicitencello Vuje/Era Di Maggio
10. Prendi La Luna
11. Ma Ti Muovi Sempre
12. Marianni