© Rootsville.eu

Eva Hillered (SE)
tiltle: New Me
music: Folk - Americana
year: 2018
label: Hill Songs
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Eva Hillered

© Rootsville 2018


Met deze 'New Me' heeft de Grammy genomineerde Eva Hillered een prachtig nieuw album uit. Eva leeft en werkt in Stockholm en bracht tot dusver al 8 albums uit. Haar inspiratie voor het schrijven van nummers haalde ze bij namen als Patty Griffin, Shawn Colvin, Emmylou Harris, Eva Dahlgren en Anne-Grete Preus. Voor dit album schreef ze 4 nummers zelf en de anderen werden in co-writing geschreven met collega's uit Denemarken, IJsland en de US. Ze draagt het album op aan de 'healing power' die muziek met zich mee kan brengen.

Het schrijven van muziek en de liefde ervoor gaf haar ook de kracht om zelf over de chronische ziekte heen te komen waarmee ze moest leven. Door het vaststellen van diabetes leek haar leven voorbij maar door de liefde voor de muziek en het schrijven van eigen nummers kon ze zich dan toch uiteindelijk boven alles stellen.

De 10 nummers op dit album brengen een mix van Folk en Americana waarbij ze opent met het vrolijke 'New Me'. Met nummers als 'The Curtain' en ' Paradise Lost' brengt ze een eigen aangename visie van hedendaagse Folk. Wanneer ze aanzet voor 'Hungry Girl' lijkt het wel of ze zichzelf geïnjecteerd met een dosis rock al wordt dit nummer achteraf een lekker luisterede Americana tune. Ook al hanteert Eva op 'Swede Hollow' de akoestische gitaar toch lijkt het erop of de rock nog niet uit haar lichaam is verdwenen.

Met 'Blue Door' en de mooie ballad 'Safire Eyes' wordt deze 'New Me' afgesloten en begrijpen we waarom deze Eva Hillered een hele dame is. Mooi gebalanceerd album met de nodige diversiteit aan genres.

tracks:

01. New Me
02. The Curtain
03. Hungry Girl
04. Sing Him Back
05. Swede Hollow
06. Paradise Lost
07. Hearts Beating as One
08. The Hunt
09. Blue Door
10. Safire Eyes

musicians:

Eva Hillered
Peter Sund
Bo Gryholt
Peter Dombernowsky
Palle Hjorth
Trine Lunau Sund
Jørn Dockmeiss
Carla Lunau Sund
Tom Kimmel